בריאות המזון

כתבות אחרונות בבריאות המזון

הפתעת החורף: הביסקוויט בקרמבו בריא יותר מהקצפת

בדיקה תזונתית חושפת כי יותר ממחצית ממשקל הקרמבו הוא סוכר, אך העוגייה נחשבת לבחירה טובה יותר מהקרם המתוק. הדיאטנית מזהירה: "אפשר ליהנות מדי פעם – אבל לא להפוך להרגל"

  • בריאות המזון
  • אלעד צור
  • 26.10.25

ענבים: הפרי המתוק שנחשב מסוכן. האם הוא באמת כך?

מחקר חדש מצביע על כך שאין סיבה לחשוש מתכולת הסוכר של הענבים – להפך. בזכות שילוב ייחודי של נוגדי חמצון ופוליפנולים, הם עשויים לתרום לבריאות הלב, המוח, העור והעיניים

  • בריאות המזון
  • עידו לוי
  • 25.08.25

שותים ברד בחום הזה? אולי כדאי לכם לקרוא את זה

החוקרים מדווחים על מקרים של ירידת סוכר חדה, חמצת מטבולית ואובדן הכרה בעקבות שתיית ברד המכיל גליצרול. המומחים ממליצים שילדים קטנים יימנעו לחלוטין מהמשקה

  • בריאות המזון
  • עידו לוי
  • 14.08.25

תשמרו על עצמכם: כך נכון לשבור את הצום

הרעב, הצמא והעייפות – כל אלה צפויים אחרי הצום. אבל עם תכנון נכון של מה וכמה לאכול, תוכלו להימנע מתחושות של כבדות, בחילה וחולשה מיותרת

  • בריאות המזון
  • עידו לוי
  • 03.08.25

מה זה בכלל צ'יה - ולמה כולם מדברים עליה?

הכוח של זרעים קטנים עם ערך תזונתי עצום: צ'יה היא לא טרנד - אלא סופרפוד אמיתי. עם חלבון מלא, אומגה 3, סיבים ונוגדי חמצון - זה המרכיב שמוסיף בריאות לכל ארוחה

  • בריאות המזון
  • אלעד צור
  • 23.04.25

אוהבים צ'יפס? תחשבו שוב

ד"ר גיל יוסף שחר, ראש המרכז לרפואת הרמב"ם, מסביר את הסכנות בגליקואלקלואידים בתפוחי אדמה, שעלולים לגרום לתופעות לוואי חמורות

  • בריאות המזון
  • ד"ר גיל יוסף שחר
  • 06.04.25

שקדים או בוטנים - מה עדיף?

למה חמאת שקדים עדיפה על חמאת בוטנים - יתרונות בריאותיים ואופני שימוש בתזונה היומיומית

  • בריאות המזון
  • עידו לוי
  • 25.03.25

למי אסור לשתות חלב שקדים - ומדוע?

חלב שקדים נחשב לאלטרנטיבה בריאה לחלב פרה בזכות היותו דל קלוריות, נטול לקטוז ובעל ערכים תזונתיים. עם זאת, יש אנשים שאסור להם לשתות אותו בשל מצבים רפואיים מסוימים. לפניכם ר

  • בריאות המזון
  • מנחם גלזר
  • 09.01.25

5 מזונות שהוכחו מדעית כגורמים לשמחה 

הקשר בין מזון למצב הרוח הוא נושא שנחקר מזה זמן רב, וישנם כמה מזונות שנמצאו ככאלו שיש להם השפעה חיובית על הרגשת האושר והבריאות הנפשית

  • בריאות המזון
  • מנחם גלזר
  • 08.01.25
1 2 >>