כוסמין, דורום או חיטת חורף? מתברר שלא כל סוגי החיטה נולדו שווים. וגם: מה הקשר בין גלוטן, עייפות וסוכרת? כתבה שחייבים לקרוא לפני הביס הבא
מחקר מהודו מגלה: תזונה פשוטה ועקבית היא הדרך היעילה ביותר לשפר את בריאות השיער. הנה מה שצריך לדעת
גם מי שמקפיד על היגיינת פה קפדנית וגיחות סדירות לשיננית, עלול לגלות שהשיניים מאבדות מזוהרן – לא בגלל העששת, אלא בגלל הצלחת
כולנו רגילים לנשנש תפוח עם הקליפה – אבל מחקרים חדשים מגלים: אפילו אחרי שטיפה יסודית, עלולים להישאר עליו חומרים שמזיקים לבריאות
מחקרים חדשים חושפים אמת מפתיעה על ביצים, כולסטרול, ומה שקורה לנו בגוף - בלי ספינים ובלי רגשות אשמה
מחקר בינלאומי חדש מצא: מי שמוותר על הארוחה הראשונה של היום עלול להעלות את הסיכון לבעיות בריאותיות – מהשמנה ועד סוכרת ומחלות לב. המומחים ממליצים: להתחיל את היום עם דבר קטן
קפה שחור? כמעט בלי קלוריות. קפה עם חלב, סירופים וקצפת? עלול להגיע לערכים שמזכירים פיצה
בדיקה תזונתית חושפת כי יותר ממחצית ממשקל הקרמבו הוא סוכר, אך העוגייה נחשבת לבחירה טובה יותר מהקרם המתוק. הדיאטנית מזהירה: "אפשר ליהנות מדי פעם – אבל לא להפוך להרגל"
פיצוחים קלויים ומלוחים? טעות נפוצה שעלולה לפגוע בבריאות. כך תפיקו את המקסימום מהסופרפוד שנמצא כמעט בכל בית
יותר מ 3,000 חולים אובחנו בישראל בשנה החולפת במחלה הקטלנית אך ממצאים עדכניים מסין מראים שצלחת עם ברוקולי או כרובית ביום יכולה לשנות את התמונה
הוא סופרפוד בריא ללב, נשמר קשה עד הקטיף ומחזיק סודות יופי עתיקים – האבוקדו הוא הרבה יותר מתוספת לסלט. אספנו עבורכם 10 דברים שלא ידעתם על הכוכב הירוק של המטבח הישראלי
ענבים, תותים ותפוחים מככבים שוב ושוב ברשימות הריסוס. כך תנקו אותם בצורה נכונה ותיהנו מהטעם – עם הרבה פחות חומרים מיותרים
קלילות, שקופות ומרעננות, אבל ממש לא נטולות קלוריות. הנה הדרך לשדרג אותן עם ירקות, קטניות או טופו ולהפוך את הסלט לארוחה מאוזנת
מחקרים חדשים חושפים שתפוח האדמה דל קלוריות, עשיר בוויטמינים ומינרלים, ותורם לשובע ובריאות המעיים – כל עוד מכינים אותו נכון
מחקר חדש מצביע על כך שאין סיבה לחשוש מתכולת הסוכר של הענבים – להפך. בזכות שילוב ייחודי של נוגדי חמצון ופוליפנולים, הם עשויים לתרום לבריאות הלב, המוח, העור והעיניים
מחקר חדש מגלה: גם כשאוכלים לפי ההנחיות – אם המזון מעובד, הירידה במשקל איטית יותר. משתתפים שאכלו תפריט ביתי ופשוט – ירדו כמעט פי שניים יותר ממשקלם
החוקרים מדווחים על מקרים של ירידת סוכר חדה, חמצת מטבולית ואובדן הכרה בעקבות שתיית ברד המכיל גליצרול. המומחים ממליצים שילדים קטנים יימנעו לחלוטין מהמשקה
הרעב, הצמא והעייפות – כל אלה צפויים אחרי הצום. אבל עם תכנון נכון של מה וכמה לאכול, תוכלו להימנע מתחושות של כבדות, בחילה וחולשה מיותרת
שניהם בריאים, אבל רק אחד מוביל בהגנה על הלב, כלי הדם והמוח. רוצים לחזק את החיסון ולמנוע סרטן? כדאי לדעת מה לבחור - ומה השילוב המושלם
תנובה במוקד סערה בעקבות גילוי אקריות מיקרוסקופיות במחסן. בעיני משרד הבריאות - זניח. בעיני ההלכה - פסול. והשאלה שלא נשאלת: מי קובע את סף הניקיון?
ככל שהשנים חולפות – האוכל שאנחנו שמים בצלחת קובע לא רק את הבריאות הפיזית, אלא גם את מהירות המחשבה וצלילות הזיכרון
רבים לא יודעים, אבל חומץ תעשייתי מכיל לעיתים קרמל – סוכר שרוף שעלול להזיק לבריאות. איך תבחרו נכון? תקראו את התווית – וחפשו חומץ טבעי בלבד
אם ראיתם קצף, שמעתם בעבוע או הרחתם ריח חמוץ - תתרחקו. זה לא סתם קלקול - זה תהליך שמסוכן לבריאות
גילוי מדעי מהפכני: רכיב חדש ברוזמרין שיפר זיכרון ומנע התפתחות אלצהיימר - בלי תופעות לוואי משמעותיות
שכחו מגבינה צהובה נוזלת - טופו, תבלינים ולחם מחמצת טבעי הם השדרוג שיחזיר לכם את הטוסט לצלחת, עם טעם משגע ובריאות בכיס
ארוחת הבוקר משפיעה על המוח יותר ממה שחשבתם - במיוחד אצל ילדים עם הפרעת קשב וריכוז
לא עוד כימיקלים סינתטיים: מהיום - צבעים מאצות, פרחים ומינרלים נכנסים למזון של כולנו. ומה עם ישראל?
תזונאים מזהירים: טעויות קטנות בבוקר עלולות לגרום להתקפי מתוק בערב. כך תעצרו את זה עם 6 מאכלים מפתיעים - בלי לוותר על ההנאה
מחקר עולמי חדש חושף: בשר אדום ונקניקיות עלולים לקצר את החיים ולהוריד את איכותם. רגע לפני שאתם מדליקים את הגחלים - כדאי שתדעו מה באמת קורה בגוף שלכם אחרי כל סטייק
מה הופך את הגבינה הכי ישראלית למזון-על אמיתי? חלבון איכותי, ויטמינים חשובים, איזון לסוכר בדם ואפילו תמיכה במערכת העיכול - אבל יש גם מלכודות שכדאי להיזהר מהן
מה שלא רואים בעין - עלול לעלות ביוקר. החיידקים שמתרבים מתחת לחיתוך, והפתרון הפשוט שיחסוך לכם הרבה כאב בטן (ולא רק מזה)
אורז מלא שלא נדבק, לא מתייבש ולא מתפרק. כל השלבים למרקם מושלם - כולל הטיפים הקטנים שעושים את ההבדל. תוספת בריאה, קלה ואפילו מנחמת
מחקרים עדכניים מצביעים על קייל כירק עשיר במיוחד בנוגדי חמצון, פיטוכימיקלים וויטמינים - אבל לא כולם יכולים לצרוך אותו בחופשיות. כל היתרונות, וגם הסיכונים
מהאי אוקינאווה ועד הצלחות בישראל - הבטטה הסגולה כובשת את התפריט ומציגה: נוגדי חמצון עוצמתיים, יתרונות למערכת העיכול ואפילו פוטנציאל אנטי-סרטני
יותר ויותר ישראלים מפחיתים ביצים - אבל לא על חשבון החלבון. מהסייטן ועד האדממה: אלו המזונות הצמחיים שמכילים יותר חלבון מביצה - עם ערכים תזונתיים מנצחים
הם נראים טבעיים, צבעוניים וטריים - אבל מתחת לפני השטח מסתתרים עומסים של סוכר, חוסרים תזונתיים, או סתם מוניטין מוגזם
אבקות המרק מלאות בחומרים מזיקים, סוכרים ומלחים מיותרים - אז למה להמשיך להשתמש בהן? ד"ר גיל יוסף שחר מציע תחליף מנצח: החוויאג' התימני, טבעי, בריא ועשיר בטעם
מחקר חדש קובע: צריכת עוף מרובה עלולה להעלות את הסיכון למוות ולסרטן. כל מה שחשוב לדעת בפנים
מחקר חדש שופך אור על תרומתו של שורש הג'ינג'ר לבריאות כלי הדם והלב, עם השפעות נוספות על מערכת העיכול והחיסון
שום תוסף, שום גלולה - רק אוכל ביתי, קצת סדר נפשי ואולי גם עצה מרבי נחמן. הכירו את הסוד הקטן שיכול לשנות לילה שלם
הכוח של זרעים קטנים עם ערך תזונתי עצום: צ'יה היא לא טרנד - אלא סופרפוד אמיתי. עם חלבון מלא, אומגה 3, סיבים ונוגדי חמצון - זה המרכיב שמוסיף בריאות לכל ארוחה
חוקרים גילו: כל מנת מזון אולטרה-מעובד שאתם אוכלים אחרי גיל 50 - עלולה להעלות את הסיכון לאלצהיימר ב-13%. הנה הרשימה המלאה של המאכלים שצריך להרחיק מהצלחת, והדרך הקלה להציל
מיליונים בעולם נמנעים מגלוטן למרות שלא סובלים מצליאק. האם זה עושה טוב לגוף - או סתם יקר ומיותר?
ירקות, שמן זית ודגים - השילוב הקלאסי ממשיך להוביל את המדע. וזה גם טעים
מקרה נדיר וקשה: סטודנט בן 20 מת בשנתו לאחר שאכל שאריות ספגטי שהוחזקו מחוץ למקרר. הרופאים קבעו - חיידק קטלני היה אחראי למותו
קליפות ביצים כמקור סידן טבעי ומרוכז? מחקרים מראים: זה לא מיתוס, אלא דרך אמיתית לשקם עצמות ולחזק את הגוף - עם תוצאות שמפתיעות אפילו את הרופאים
90% מהחומר שמשפיע על מצב הרוח מיוצר במערכת העיכול. מזונות מסוימים יכולים להקל על חרדה ודיכאון - בלי כדור אחד
תוצאות מפתיעות חושפות: גם יין לבן עלול להגביר סיכון לסרטן - במיוחד בקרב נשים. אז מה באמת מסתתר מאחורי כוס היין היומית?
הן נראות כמו פינוק תמים לחג - אבל המצות המצופות בשוקולד עלולות להכיל מאות קלוריות ושומנים מיותרים. מה עדיף? מצה רגילה עם ממרח שאתם בוחרים
מוצרים שפג תוקפם, בשר ממקור לא ידוע ותנאים תברואתיים חמורים: משרד הבריאות השמיד 1.25 טון של בשר בבית עסק מוכר בעיר. עכשיו נשקלת שלילת רישיון - והציבור נדרש לדרוך עין
שקדים, אגוזי מלך, פקאן או לוז? רגע לפני שאתם מתמלאים בחרוסת - כדאי להכיר את היתרונות (והחסרונות) הבריאותיים של כל אגוז. דיאטנית ראשית חושפת את כללי הברזל לצריכה נכונה בחג
משרדי הבריאות והחקלאות מזהירים: תוצאות בדיקה בלולים בישראל העלו חשד לחיידק מסוכן בביצים ששווקו לציבור • כל הפרטים על הקודים, הסכנות - ומה לא לעשות עם ביצה נגועה
ד"ר גיל יוסף שחר, ראש המרכז לרפואת הרמב"ם, מסביר את הסכנות בגליקואלקלואידים בתפוחי אדמה, שעלולים לגרום לתופעות לוואי חמורות
מאחורי הכיתוב "קמח מלא" מסתתרת רשימה מדאיגה של חומרים. אלו התוספים שעדיף שתזהו לפני שזה מאוחר מדי
מחקר חדש חושף: עבור משפחות רבות בישראל, תזונה בריאה היא מותרות. כשהמחירים עולים - הבריאות נשארת מאחור
למה חמאת שקדים עדיפה על חמאת בוטנים - יתרונות בריאותיים ואופני שימוש בתזונה היומיומית
מחקרים חדשים מצביעים על כך שגרעיני דלעת עשויים להוות תחליף תזונתי עשיר יותר מביצים - עם תכולת חלבון גבוהה ורכיבים תזונתיים חיוניים
סיבים תזונתיים עוזרים לנקות את המעי, וחלב עשיר בסידן עשוי להגן על התאים - כך תשלבו אותם נכון בתפריט ותפחיתו את הסיכון למחלה הקשה.
הם נראים בריאים ותמימים - אבל כמות הסוכר הגבוהה במנגו ובענבים עלולה לפגוע באיזון הסוכר ולגרום להשמנה. אז איך אוכלים נכון בלי לפגוע בבריאות?
חוקרים גילו כי תזונה עתירת שומנים וסוכר מפחיתה את רגישות המוח לאינסולין, מגבירה תחושת רעב ועלולה להוביל להשמנה ולבעיות מטבוליות - גם ללא עלייה מיידית במשקל
תזונה עשירה בפירות, ירקות וחלבונים רזים יכולה להאט את תהליך ההזדקנות - ולשפר את הבריאות הכללית. מה כדאי לאכול (ומה לא) כדי להיראות ולהרגיש צעירים יותר?
מפחיתה דלקות, מאזנת את רמות הסוכר בדם ותורמת לבריאות הלב - כך החסה יכולה לעשות לכם טוב
הוא קטן אבל עוצמתי - מפוצץ בנוגדי חמצון, מחזק את המערכת החיסונית ותורם לאנרגיה לאורך היום. זה הזמן לגלות איך נבט החיטה יכול לשדרג את הבריאות שלכם!
המזונות שמפרקים את המעיים שלכם - וגורמים לנפיחות, עייפות ובעיות עיכול!
פרג מלא בערכים תזונתיים - ובשילוב כמה שדרוגים בבצק, תוכלו ליהנות מאוזני המן בריאות וטעימות יותר בחג הזה
מחקר שנמשך 33 שנים מצא כי החלפת חמאה בשמן זית או שמן קנולה מפחיתה משמעותית את הסיכון למחלות ולמוות מוקדם
הוא טבעי, דל שומן, עשיר במגנזיום ואפילו יכול לעזור לשמור על המשקל. כל הסיבות שבגללן התמר צריך להיות חלק מהתפריט שלכם!
שנים של ויכוחים הגיעו להכרעה - ה-FDA אוסר את השימוש ב-Red 3 במזון ובתרופות. למה דווקא עכשיו, והאם שאר הצבעים הסינתטיים בדרך החוצה?
החורף כאן, והגוף זקוק לאוכל מחמם ומזין! כך תשלבו מאכלים עשירים בבריאות, ירקות עונתיים ותבלינים מחזקים שיעזרו לכם לעבור את העונה בשלום
מחקר חדש מגלה: אכילת שני גביעים בשבוע עשויה להפחית את הסיכון לסרטן המעי - והמדענים בהלם מהתוצאות!
עוף מבושל, אורז וביצים - לכל אחד יש זמן אחסון קריטי שאסור לעבור. כך תמנעו הרעלות מזון ותוודאו שהאוכל שלכם נשאר בטוח וטרי
הוא עשיר בנוגדי חמצון, תורם לבריאות הלב ומסייע בספיגת ברזל - אבל למיץ רימונים יש גם צדדים פחות זוהרים. אז מה עדיף - לשתות או לאכול? כל מה שצריך לדעת לפני הכוס הבאה
הם נחשבים למזונות על, אבל אם תעברו את הכמות המומלצת - תמצאו את עצמכם עם עודף קלוריות ועלייה במשקל
רופא פופולרי חושף את האמת על מזון קפוא - כמה זמן הוא באמת מחזיק במקפיא, איך למנוע הרעלת מזון בגלל טעות נפוצה, ומה הדרך הנכונה לזהות שהאוכל כבר לא בטוח לאכילה
למה חטיפים חריפים תמיד צבועים באדום? מדוע קוקטייל כחול גורם לנו לחשוב על טעם הדרי? יצרני המזון כבר יודעים את התשובה - ואתם?
פירות יבשים מלאים בסיבים, ויטמינים ואנרגיה - אבל חלקם מכילים תוספות מזיקות של סוכר, גופרית ושמנים. כך תדעו להבדיל בין הבריאים למסוכרים ותיהנו מט"ו בשבט טבעי באמת.
משמשים זרחניים? חמוציות מסוכרות? לא כל מה שנראה טבעי באמת טוב לבריאות. כך תדעו לזהות פירות יבשים איכותיים, ללא תוספים מיותרים, ותיהנו מט"ו בשבט טבעי ובריא באמת.
הטמפרטורות יורדות - וזה הזמן למלא את המטבח בניחוחות משכרים של תבשילים, מרקים ותבלינים עונתיים. כך תהפכו כל ארוחה לחגיגה של טעמים ומזון לנפש!
חיטה, שעורה, רימון, תאנים ותמרים - לא רק מסורת, אלא גם סופר-פוד אמיתי! כך תשדרגו את התפריט עם שבעת המינים, תיהנו מיתרונות בריאותיים מדהימים ותכניסו את טבע הארץ לצלחת שלכם
תמרים, משמשים, תאנים וצימוקים - הם מלאים בוויטמינים וסיבים, אבל האם הם באמת כל כך בריאים? כך תבחרו נכון, תנצלו את היתרונות התזונתיים ותימנעו מהמלכודות. כל הפרטים בפנים!
אגוזי מלך, שקדים, גרעינים וצנוברים - יותר מסתם חטיף! הם משפרים את בריאות הלב, תורמים לזיכרון ונותנים אנרגיה. איך לשלב אותם נכון בתפריט וליהנות מכל היתרונות? הפרטים בפנים!
דגני בוקר, גרנולה ואפילו פנקייק? ד"ר סאוראב סטי מזהיר מפני 4 ארוחות אהובות שעלולות לפגוע בבריאות שלכם - ומה כדאי לאכול במקום.
מבשלים בריא, מטפחים טבעי ונראים מדהים - כך שמן קוקוס יכול להפוך לכלי הסודי שלכם במטבח ובשגרת הטיפוח.
לא רק לשתייה - כך תה ירוק יכול להפוך למסכת פנים, לנטרל ריחות במטבח ולעזור לכם להילחם בעייפות. כל הדרכים שלא הכרתם.
לא רק לבריאות - חומץ תפוחים הוא מרכך כביסה טבעי, מנקה רב-שימושי ואפילו סוד לשיער מבריק. כל השימושים שלא ידעתם עליהם.
לא רק לאפייה: מאבקת קסם לניקוי כתמים ועד פתרונות לריח רע - כך תשתמשו בסודה לשתייה בדרכים שלא חשבתם עליהן.
ביצה שלמה עשירה בערכים תזונתיים, בעוד שחלבון הביצה מתאים לדיאטה קלורית. איך תבחרו נכון ומה באמת בריא יותר? כל התשובות בפנים.
מחומר ניקוי מפתיע ועד תחליף בריא במטבח - כך תשדרגו את הבית והבריאות עם החומר הסודי שמסתתר אצלכם בארון.
דגים, אגוזי מלך ושוקולד מריר - הרשימה שכבשה את החיפושים בגוגל. כך תשמרו על ריכוז, זיכרון ואיזון רגשי בעזרת תזונה חכמה.
איך הפחמימות באורז לבן עשויות לשפר את מחזור השינה ולסייע להירדמות טובה יותר?
אולי אתם (עדיין) לא מכירים אותם, אבל זרעי המפ כבר הפכו לסנסציה בעולם הקולינרי הבינלאומי, ולא בכדי. מאיזה צמח הם מופקים, ומה אפשר לעשות איתם במטבח?
מחקר חדש שבדק את הקשר שבין משקאות שונים לסרטן המעי, מצא כי כוס חלב אחת ביום, יכולה למנוע את סרטן המעי הגס
לא כולם יודעים, אבל ישנו תבלין במטבח שלנו שמעצים את השפעת הכורכום ועוזר לו להיספג בצורה טובה יותר בגוף.
אנשים רבים מעדיפים תחליפי חלב כמו חלב שקדים, על פני חלב פרה. אם גם אתם נמנים עליהם, כדאי שתקראו את הכתבה הזו
כל הסיבות להתחיל לצרוך פלפל גמבה: האם ידעתם שהוא הירק העשיר ביותר (!) בויטמין C?
הם מפוצצים בויטמין C שעוזר לנו לעבור את החורף בשלום, אך לא רק: הנה 5 יתרונות בריאותיים של תפוזים, שאולי לא הכרתם
חלב שקדים נחשב לאלטרנטיבה בריאה לחלב פרה בזכות היותו דל קלוריות, נטול לקטוז ובעל ערכים תזונתיים. עם זאת, יש אנשים שאסור להם לשתות אותו בשל מצבים רפואיים מסוימים. לפניכם ר
רוצים להגדיל את צריכת הסיבים התזונתיים היומית שלכם? לפניכם 5 סוגים של מזונות שיעזרו לכם בכך
הקשר בין מזון למצב הרוח הוא נושא שנחקר מזה זמן רב, וישנם כמה מזונות שנמצאו ככאלו שיש להם השפעה חיובית על הרגשת האושר והבריאות הנפשית
מהם סוגי המאכלים שיגרמו לכם לגזים, ומה כדאי לשלב בתפריט כדי להפחית אותם