לוקחים קפה וטסים לעבודה? יש השלכות למי שמוותר על ארוחת הבוקר
(צילום: Lazy_Bear/shutterstock)

בריאות המזון

לוקחים קפה וטסים לעבודה? יש השלכות למי שמוותר על ארוחת הבוקר

מחקר בינלאומי חדש מצא: מי שמוותר על הארוחה הראשונה של היום עלול להעלות את הסיכון לבעיות בריאותיות – מהשמנה ועד סוכרת ומחלות לב. המומחים ממליצים: להתחיל את היום עם דבר קטן

אלעד צור
הוספת תגובה
לוקחים קפה וטסים לעבודה? יש השלכות למי שמוותר על ארוחת הבוקר
(צילום: Lazy_Bear/shutterstock)
אא

אם גם אתם קמים על הרגליים בבוקר, לוקחים קפה וטסים לעבודה - כדאי שתעצרו רגע ותחשבו שוב. מחקר חדש מגלה שוויתור קבוע על ארוחת הבוקר אולי חוסך זמן וכמה קלוריות - אבל עלול לעלות ביוקר בכל מה שקשור לבריאות.

המחקר, שהתפרסם בכתב עת מדעי רציני, עקב אחרי יותר מ־118 אלף בני אדם ממקומות שונים בעולם - מדרום קוריאה ועד קליפורניה - וגילה תופעה מדאיגה: מי שלא אוכל בבוקר נמצא בסיכון גבוה יותר לפתח בעיות כמו סוכר גבוה, לחץ דם, כולסטרול, השמנה בטנית, ובעיקר - שילוב של כמה מהבעיות האלו יחד, מצב שמסכן את הלב ואת הבריאות הכללית.

אז מה קורה שם בעצם? לפי החוקרים, כשמדלגים על ארוחת הבוקר, השעון הביולוגי קצת מתבלבל, הגוף לא מעכל כמו שצריך, ואז חומרים שצריכים להתפרק - פשוט נאגרים. זה אומר יותר שומנים, יותר סוכר, ויותר סיכון למחלות.

ד"ר מיר עלי, רופא מומחה מקליפורניה, מסביר בפשטות: "אנשים שאוכלים ארוחת בוקר שומרים טוב יותר על המשקל, צורכים פחות קלוריות בהמשך היום, ומפחיתים סיכון לסיבוכים בריאותיים".

אז מה כן לאכול?

לא צריך סלטים גורמה - מספיק יוגורט עם קצת אגוזים, פרוסת לחם עם אבוקדו, או חביתה עם ירקות. מה שכדאי להוציא מהתפריט: דגני בוקר מתוקים ומשקאות ממותקים - אלה אולי נראים תמימים, אבל מעלים את רמות הסוכר מהר מדי.

המסר של המומחים ברור:

כמה דקות בבוקר, עם משהו קטן וטוב - יכולות לעשות הבדל גדול לבריאות שלכם.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי