
בריאות המזון

אם גם אתם קמים על הרגליים בבוקר, לוקחים קפה וטסים לעבודה - כדאי שתעצרו רגע ותחשבו שוב. מחקר חדש מגלה שוויתור קבוע על ארוחת הבוקר אולי חוסך זמן וכמה קלוריות - אבל עלול לעלות ביוקר בכל מה שקשור לבריאות.
המחקר, שהתפרסם בכתב עת מדעי רציני, עקב אחרי יותר מ־118 אלף בני אדם ממקומות שונים בעולם - מדרום קוריאה ועד קליפורניה - וגילה תופעה מדאיגה: מי שלא אוכל בבוקר נמצא בסיכון גבוה יותר לפתח בעיות כמו סוכר גבוה, לחץ דם, כולסטרול, השמנה בטנית, ובעיקר - שילוב של כמה מהבעיות האלו יחד, מצב שמסכן את הלב ואת הבריאות הכללית.
אז מה קורה שם בעצם? לפי החוקרים, כשמדלגים על ארוחת הבוקר, השעון הביולוגי קצת מתבלבל, הגוף לא מעכל כמו שצריך, ואז חומרים שצריכים להתפרק - פשוט נאגרים. זה אומר יותר שומנים, יותר סוכר, ויותר סיכון למחלות.
ד"ר מיר עלי, רופא מומחה מקליפורניה, מסביר בפשטות: "אנשים שאוכלים ארוחת בוקר שומרים טוב יותר על המשקל, צורכים פחות קלוריות בהמשך היום, ומפחיתים סיכון לסיבוכים בריאותיים".
אז מה כן לאכול?
לא צריך סלטים גורמה - מספיק יוגורט עם קצת אגוזים, פרוסת לחם עם אבוקדו, או חביתה עם ירקות. מה שכדאי להוציא מהתפריט: דגני בוקר מתוקים ומשקאות ממותקים - אלה אולי נראים תמימים, אבל מעלים את רמות הסוכר מהר מדי.
המסר של המומחים ברור:
כמה דקות בבוקר, עם משהו קטן וטוב - יכולות לעשות הבדל גדול לבריאות שלכם.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו