שומרים ביצים בדלת המקרר? זו כנראה טעות
(צילום: Michael Giladi/Flash90)

בריאות המזון

שומרים ביצים בדלת המקרר? זו כנראה טעות

המקום הכי פחות יציב במקרר הוא דווקא המקום שרבים שמים בו את הביצים - מדף הדלת. שינויים בטמפרטורה, אחסון לא נכון ושטיפה מיותרת עלולים לפגוע בטריות ולסכן את הבריאות

אלעד צור
הוספת תגובה
שומרים ביצים בדלת המקרר? זו כנראה טעות
(צילום: Michael Giladi/Flash90)
אא

אם גם אתם מאחסנים את הביצים במדף הדלת של המקרר - אתם לא לבד. רוב האנשים מניחים אותן בדיוק שם, בין הרטבים למשקאות, היכן שנראה שהמקרר עצמו מתכוון שנניח אותן.

אבל על פי מומחי בטיחות מזון - זהו דווקא המקום הגרוע ביותר לשמירת ביצים לאורך זמן.

מדף הדלת - הכי פחות יציב

הטמפרטורה בדלת משתנה בכל פתיחה של המקרר - לעיתים עשרות פעמים ביום.

הביצים רגישות מאוד לשינויים כאלה, וכשחום חודר פנימה, זה לא רק פוגע בטריות - זה עלול גם להעלות את הסיכון להתרבות חיידקים מסוכנים.

איפה כן לשים?

המיקום האידיאלי הוא המדף האחורי והאמצעי של המקרר - שם הקרירות קבועה, ואין תנודות חום קיצוניות.

בנוסף, כדאי להשאיר את הביצים באריזה המקורית - זו לא רק מגנה על הביצים מריחות חזקים של מזון, אלא גם מאפשרת לזהות בקלות את תאריך התפוגה.

לשטוף ביצים? עדיף שלא

עוד טעות נפוצה: שטיפת ביצים לפני השימוש. למרות הפיתוי להסיר לכלוך מהקליפה - עדיף להימנע מכך.

הסיבה? על הקליפה יש שכבת מגן טבעית שמונעת חדירת חיידקים. שטיפה מסירה את ההגנה ופותחת פתח לזיהומים. במקרה הצורך - מומלץ לנגב בעדינות לפני הבישול בלבד.

אחסון בטמפרטורת חדר? לא בישראל

בחלק מהמדינות בעולם, בעיקר באירופה, הביצים נמכרות גם מחוץ למקרר. אבל בישראל - לא מומלץ בשום אופן.

הטמפרטורות הגבוהות ברוב חודשי השנה עלולות לזרז קלקול ולהגביר את הסיכון לזיהום.

הסיבה להבדל? בחו"ל הביצים עוברות עיבוד שונה, כולל ניקוי וחיטוי לפני השיווק - מה שלא בהכרח מתבצע בארץ.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי