
בריאות המזון

אם גם אתם מאחסנים את הביצים במדף הדלת של המקרר - אתם לא לבד. רוב האנשים מניחים אותן בדיוק שם, בין הרטבים למשקאות, היכן שנראה שהמקרר עצמו מתכוון שנניח אותן.
אבל על פי מומחי בטיחות מזון - זהו דווקא המקום הגרוע ביותר לשמירת ביצים לאורך זמן.
הטמפרטורה בדלת משתנה בכל פתיחה של המקרר - לעיתים עשרות פעמים ביום.
הביצים רגישות מאוד לשינויים כאלה, וכשחום חודר פנימה, זה לא רק פוגע בטריות - זה עלול גם להעלות את הסיכון להתרבות חיידקים מסוכנים.
המיקום האידיאלי הוא המדף האחורי והאמצעי של המקרר - שם הקרירות קבועה, ואין תנודות חום קיצוניות.
בנוסף, כדאי להשאיר את הביצים באריזה המקורית - זו לא רק מגנה על הביצים מריחות חזקים של מזון, אלא גם מאפשרת לזהות בקלות את תאריך התפוגה.
עוד טעות נפוצה: שטיפת ביצים לפני השימוש. למרות הפיתוי להסיר לכלוך מהקליפה - עדיף להימנע מכך.
הסיבה? על הקליפה יש שכבת מגן טבעית שמונעת חדירת חיידקים. שטיפה מסירה את ההגנה ופותחת פתח לזיהומים. במקרה הצורך - מומלץ לנגב בעדינות לפני הבישול בלבד.
בחלק מהמדינות בעולם, בעיקר באירופה, הביצים נמכרות גם מחוץ למקרר. אבל בישראל - לא מומלץ בשום אופן.
הטמפרטורות הגבוהות ברוב חודשי השנה עלולות לזרז קלקול ולהגביר את הסיכון לזיהום.
הסיבה להבדל? בחו"ל הביצים עוברות עיבוד שונה, כולל ניקוי וחיטוי לפני השיווק - מה שלא בהכרח מתבצע בארץ.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו