תשמרו על עצמכם: כך נכון לשבור את הצום
(צילום: Andrey_Popov/shutterstock)

תשעה באב

תשמרו על עצמכם: כך נכון לשבור את הצום

הרעב, הצמא והעייפות – כל אלה צפויים אחרי הצום. אבל עם תכנון נכון של מה וכמה לאכול, תוכלו להימנע מתחושות של כבדות, בחילה וחולשה מיותרת

עידו לוי
הוספת תגובה
תשמרו על עצמכם: כך נכון לשבור את הצום
(צילום: Andrey_Popov/shutterstock)
אא

אחרי שעות ארוכות ללא אוכל ושתייה, הפיתוי "לטרוף" את מה שיש על השולחן הוא גדול. אבל דווקא כאן חשוב לעצור רגע. הגוף במצב חלש, מערכת העיכול נחה שעות ארוכות, ואכילה מהירה של מזון כבד עלולה לגרום לכאבים, נפיחות ואף בחילה. הכלל הראשון - התחילו לאט.

מה לשתות קודם

השלב הראשון הוא החזרת הנוזלים והסוכרים:

  • מים קרים להחזרת הנוזלים.

  • משקה ממותק (מיץ טבעי, תה עם סוכר) להעלאת רמת הסוכר בדם.

  • שתייה חמה כמו תה או קפה - יכולה לסייע בהמרצת מחזור הדם.

בכל מקרה, שתו לאט והרבה, אבל הימנעו מהעמסת נוזלים בבת אחת.

נשנוש ראשון - קל לעיכול

בשלב הבא, הכניסו לגוף משהו קטן שקל לעכל:

המטרה - "להעיר" את מערכת העיכול בצורה הדרגתית.

ארוחות קטנות, לא מנה אחת כבדה

כדאי לחלק את האכילה לכמה מנות קטנות לאורך הערב. כך תמנעו עומס פתאומי על הגוף ותאפשרו לו להתאושש. שעתיים אחרי שבירת הצום, עברו לארוחה בינונית שכוללת חלבון - לדוגמה, גבינות, ביצה קשה או יוגורט עשיר.

הארוחה הגדולה - בשלב מאוחר יותר

רק בשלב השלישי, ואחרי שהגוף הסתגל, אפשר לעבור לארוחה מלאה יותר:

  • מרק חם ומזין.

  • דג מבושל או אפוי (בשר עדיין אסור בי' באב).

  • תוספות כמו אורז, תפוחי אדמה, פסטה או ירקות מאודים.

  • קינוח של פירות העונה טריים.

לסיכום

הצום מסתיים - אבל ההתאוששות האמיתית מתחילה עכשיו. שלבו שתייה מרובה, אכילה הדרגתית ומנות קטנות, והגוף יודה לכם בשעות שאחרי. צום מועיל ובריא!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי