מתבלים בבריאות: מה באמת יש בתוך החומץ שלכם?
(צילום: Michelle Lee Photography/shutterstock)

בריאות המזון

מתבלים בבריאות: מה באמת יש בתוך החומץ שלכם?

רבים לא יודעים, אבל חומץ תעשייתי מכיל לעיתים קרמל – סוכר שרוף שעלול להזיק לבריאות. איך תבחרו נכון? תקראו את התווית – וחפשו חומץ טבעי בלבד

ד"ר גיל יוסף שחר
הוספת תגובה
מתבלים בבריאות: מה באמת יש בתוך החומץ שלכם?
(צילום: Michelle Lee Photography/shutterstock)
אא

רבים מאיתנו משתמשים בחומץ במטבח באופן קבוע - לבישול, אפייה, תיבול סלטים ועוד שימושים קולינריים. אבל כדאי לדעת שגם חומץ צריך לקנות בחוכמה!

מתברר שמוצרי חומץ רבים הנמכרים בסופרמרקטים מכילים בתוכם תוספת מפתיעה - קרמל!

קרמל הוא סוכר שעבר תהליך קליה בטמפרטורה גבוהה, מה שהופך אותו לסוכר מחומצן. התהליך הזה יוצר תרכובות שהגוף מתקשה לעבד ושעלולות להזיק לבריאות.

כבר ידוע שסוכר רגיל בכמויות גדולות מזיק לבריאות - הוא גורם לעליות חדות ברמת הסוכר בדם, תורם להשמנה ועלול להוביל לסוכרת ומחלות לב. אבל סוכר מקורמל? זה עוד יותר בעייתי מבחינה בריאותית.

אז איך לבחור נכון? הפתרון פשוט אבל דורש קצת תשומת לב: כשאתם עומדים מול מדף החומץ בסופר, הקדישו רגע לקרוא את רשימת המרכיבים. חפשו מוצרים שכתוב עליהם "100% חומץ" ללא תוספת קרמל!

תהיו בריאים!

להמשך קריאה <
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי