בריאות המזון
רבים מאיתנו משתמשים בחומץ במטבח באופן קבוע - לבישול, אפייה, תיבול סלטים ועוד שימושים קולינריים. אבל כדאי לדעת שגם חומץ צריך לקנות בחוכמה!
מתברר שמוצרי חומץ רבים הנמכרים בסופרמרקטים מכילים בתוכם תוספת מפתיעה - קרמל!
קרמל הוא סוכר שעבר תהליך קליה בטמפרטורה גבוהה, מה שהופך אותו לסוכר מחומצן. התהליך הזה יוצר תרכובות שהגוף מתקשה לעבד ושעלולות להזיק לבריאות.
כבר ידוע שסוכר רגיל בכמויות גדולות מזיק לבריאות - הוא גורם לעליות חדות ברמת הסוכר בדם, תורם להשמנה ועלול להוביל לסוכרת ומחלות לב. אבל סוכר מקורמל? זה עוד יותר בעייתי מבחינה בריאותית.
אז איך לבחור נכון? הפתרון פשוט אבל דורש קצת תשומת לב: כשאתם עומדים מול מדף החומץ בסופר, הקדישו רגע לקרוא את רשימת המרכיבים. חפשו מוצרים שכתוב עליהם "100% חומץ" ללא תוספת קרמל!
תהיו בריאים!
את כלה? זה קל מזמינים עכשיו ערב הפרשת חלה קדוש או חוג בית >>> לחצו כאן עכשיו!
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו