
בריאות המזון

לא רק כולסטרול ושומן רווי: מחקר עדכני בוחן את תרומתה התזונתית של הגבינה ומציע התבוננות חדשה על אחד מהמזונות המרכזיים בתפריט הים-תיכוני
במשך שנים זוהו מוצרי חלב עתירי שומן, ובפרט גבינות מיושנות, עם תזונה בלתי בריאה - בעיקר בשל הקישור בין שומן רווי לבין עלייה ברמות הכולסטרול וסיכון מוגבר למחלות לב. אך מחקרים עדכניים מציעים גישה פחות חד-משמעית. לא עוד מזון שיש להרחיק מהצלחת, אלא מקור תזונתי מרוכז ומועיל - בתנאי שנצרך במידה.
על פי נתונים שפורסמו לאחרונה, גבינות רבות מספקות חלבון איכותי, סידן, זרחן וויטמינים חיוניים - ובראשם B12 - החיוניים לשמירה על בריאות העצם, מניעת אוסטאופורוזיס ותחזוקה של מערכת השרירים. המלצת התזונאים: להקפיד על מינון יומי של כ־30 גרם גבינה - כמות המספקת תרומה תזונתית מבלי להכביד על איזון השומנים בתפריט.
לפי המחקר, שמונה סוגי גבינות נחשבות לבעלות ערך תזונתי מובהק:
לצד יתרונותיהם, מוצרי חלב - ובפרט גבינות שמנות ומלוחות - דורשים צריכה מבוקרת. השורה התחתונה של המומחים ברורה: כשמשלבים אותן כחלק מתפריט מאוזן, גבינות עשויות להוות תוספת בריאה ומועילה.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו