
בריאות המזון

במשך שנים נחשב תפוח האדמה ל"פחמימה ריקה" שיש להתרחק ממנה, אך מחקרים עדכניים חושפים כי מדובר דווקא במזון עשיר ומזין - כל עוד מכינים אותו נכון.
תפוח אדמה ממוצע דל בקלוריות יחסית לאורז או פסטה, ומכיל שלל רכיבים חיוניים:
תפוחי אדמה מבושלים שמצטננים מפתחים כמות גבוהה של עמילן עמיד - סיב תזונתי שתומך בבריאות מערכת העיכול ומחקרים אף קשרו אותו להפחתת סיכון להשמנה ולסוכרת. לכן, סלט תפוחי אדמה קר הוא בחירה בריאה במיוחד.
מדד השובע של תפוח אדמה מבושל או אפוי (בקליפה) נחשב לאחד הגבוהים ביותר. המשמעות: תחושת שובע ממושכת שמסייעת לאכול פחות ולשמור על משקל תקין.
תפוחי אדמה סגולים ואדומים מכילים אנתוציאנינים, נוגדי חמצון שמגנים על תאי הגוף, בדומה לאוכמניות. גם הבטטה היא שחקנית חשובה בתפריט, בזכות כמות גבוהה במיוחד של ויטמין A וסיבים תזונתיים.
הכל תלוי בשיטת ההכנה: טיגון, חמאה ושמנת פוגעים בערך הבריאותי, בעוד אפייה עם שמן זית ועשבי תיבול מעניקה שילוב של טעם וניסיון תזונתי מיטבי.
הבהרה: הכתבה נועדה למידע כללי בלבד ואינה מהווה תחליף לייעוץ רפואי, תזונתי או מקצועי. בכל מקרה של בעיה בריאותית או טיפול תרופתי - יש להיוועץ באיש מקצוע מוסמך
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו