מי שמתחיל דיאטה מפחד אפילו לחשוב עליו: זאת האמת לגבי התפוח אדמה
(צילום: Skrypnykov Dmytro/shutterstock)

בריאות המזון

מי שמתחיל דיאטה מפחד אפילו לחשוב עליו: זאת האמת לגבי התפוח אדמה

מחקרים חדשים חושפים שתפוח האדמה דל קלוריות, עשיר בוויטמינים ומינרלים, ותורם לשובע ובריאות המעיים – כל עוד מכינים אותו נכון

עמית רוזנברג
הוספת תגובה
מי שמתחיל דיאטה מפחד אפילו לחשוב עליו: זאת האמת לגבי התפוח אדמה
(צילום: Skrypnykov Dmytro/shutterstock)
אא

במשך שנים נחשב תפוח האדמה ל"פחמימה ריקה" שיש להתרחק ממנה, אך מחקרים עדכניים חושפים כי מדובר דווקא במזון עשיר ומזין - כל עוד מכינים אותו נכון.

תפוח אדמה ממוצע דל בקלוריות יחסית לאורז או פסטה, ומכיל שלל רכיבים חיוניים:

  • אשלגן - בכמות גבוהה יותר מבננה, מסייע בהורדת לחץ דם.
  • מגנזיום - חיוני לבריאות התא, ייצור חלבונים ואיזון רמות הסוכר בדם.
  • ויטמינים - C לחיזוק מערכת החיסון, B6 לתפקוד תקין של מערכת העצבים, חומצה פולית וסידן.

העמילן העמיד - סוד הבריאות

תפוחי אדמה מבושלים שמצטננים מפתחים כמות גבוהה של עמילן עמיד - סיב תזונתי שתומך בבריאות מערכת העיכול ומחקרים אף קשרו אותו להפחתת סיכון להשמנה ולסוכרת. לכן, סלט תפוחי אדמה קר הוא בחירה בריאה במיוחד.

מדד השובע של תפוח אדמה מבושל או אפוי (בקליפה) נחשב לאחד הגבוהים ביותר. המשמעות: תחושת שובע ממושכת שמסייעת לאכול פחות ולשמור על משקל תקין.

תפוחי אדמה סגולים ואדומים מכילים אנתוציאנינים, נוגדי חמצון שמגנים על תאי הגוף, בדומה לאוכמניות. גם הבטטה היא שחקנית חשובה בתפריט, בזכות כמות גבוהה במיוחד של ויטמין A וסיבים תזונתיים.

איך להכין נכון?

הכל תלוי בשיטת ההכנה: טיגון, חמאה ושמנת פוגעים בערך הבריאותי, בעוד אפייה עם שמן זית ועשבי תיבול מעניקה שילוב של טעם וניסיון תזונתי מיטבי.

הבהרה: הכתבה נועדה למידע כללי בלבד ואינה מהווה תחליף לייעוץ רפואי, תזונתי או מקצועי. בכל מקרה של בעיה בריאותית או טיפול תרופתי - יש להיוועץ באיש מקצוע מוסמך

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי