אלו הפירות האהובים על הישראלים, והם גם הכי מרוססים. איך מנקים אותם?
(צילום: Muhammad Umair132/shutterstock)

בריאות המזון

אלו הפירות האהובים על הישראלים, והם גם הכי מרוססים. איך מנקים אותם?

ענבים, תותים ותפוחים מככבים שוב ושוב ברשימות הריסוס. כך תנקו אותם בצורה נכונה ותיהנו מהטעם – עם הרבה פחות חומרים מיותרים

אלעד צור
הוספת תגובה
אלו הפירות האהובים על הישראלים, והם גם הכי מרוססים. איך מנקים אותם?
(צילום: Muhammad Umair132/shutterstock)
אא

ישראלים לא יכולים בלי פירות - אבטיח קר בקיץ, תפוז מתוק בחורף ותותים מפתים בתחילת האביב. אבל מאחורי המראה המושלם מסתתרת מציאות פחות נעימה: חלק גדול מהפירות שאנחנו אוכלים מגיעים עם שאריות חומרי הדברה.

בבדיקות שנעשו בשנים האחרונות חוזרים שוב ושוב אותם שמות לצמרת הרשימה: ענבים, תפוחים, אפרסקים, נקטרינות, תותים, אגסים, שזיפים, קלמנטינות ואוכמניות. לא במקרה - אלו פירות עדינים במיוחד, ולכן החקלאים מרססים אותם כדי לשמור עליהם יפים, שלמים ועמידים למזיקים. הבעיה היא שחלק מהחומרים נשארים גם אחרי ששטפנו את הפרי, ולעיתים אף חודרים פנימה.

אז מה אפשר לעשות? הנה כמה דרכים פשוטות להפחית את שאריות הריסוס בבית:

  • שטיפה טובה במים - מסירה חלק, אבל לא הכול.
  • השרייה בחומץ - חצי כוס חומץ בקערת מים ל־15 דקות, ואז לשטוף.
  • תמיסת סודה לשתייה - כפית סודה בליטר מים, להשרות כ־10 דקות ולשטוף היטב. זו השיטה שצרכנים רבים בעולם הכי ממליצים עליה.
  • קילוף - מוריד את הקליפה עם החומרים שעליה, אבל גם חלק מהערכים התזונתיים.
  • לקנות אורגני - במיוחד כשמדובר בפירות שנחשבים "כבדי ריסוס" כמו ענבים ותותים.

פירות הם חלק חשוב ובריא מהתזונה שלנו, ואין סיבה לוותר עליהם - פשוט כדאי לדעת איך לצרוך אותם בצורה חכמה יותר.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי