
בריאות המזון

ישראלים לא יכולים בלי פירות - אבטיח קר בקיץ, תפוז מתוק בחורף ותותים מפתים בתחילת האביב. אבל מאחורי המראה המושלם מסתתרת מציאות פחות נעימה: חלק גדול מהפירות שאנחנו אוכלים מגיעים עם שאריות חומרי הדברה.
בבדיקות שנעשו בשנים האחרונות חוזרים שוב ושוב אותם שמות לצמרת הרשימה: ענבים, תפוחים, אפרסקים, נקטרינות, תותים, אגסים, שזיפים, קלמנטינות ואוכמניות. לא במקרה - אלו פירות עדינים במיוחד, ולכן החקלאים מרססים אותם כדי לשמור עליהם יפים, שלמים ועמידים למזיקים. הבעיה היא שחלק מהחומרים נשארים גם אחרי ששטפנו את הפרי, ולעיתים אף חודרים פנימה.
אז מה אפשר לעשות? הנה כמה דרכים פשוטות להפחית את שאריות הריסוס בבית:
פירות הם חלק חשוב ובריא מהתזונה שלנו, ואין סיבה לוותר עליהם - פשוט כדאי לדעת איך לצרוך אותם בצורה חכמה יותר.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו