לא מצליחים לרדת במשקל ואוכלים פחות. הגיע הזמן שתדעו - זה הסוד
(צילום: Pixel-Shot/shutterstock)

בריאות המזון

לא מצליחים לרדת במשקל ואוכלים פחות. הגיע הזמן שתדעו - זה הסוד

מחקר חדש מגלה: גם כשאוכלים לפי ההנחיות – אם המזון מעובד, הירידה במשקל איטית יותר. משתתפים שאכלו תפריט ביתי ופשוט – ירדו כמעט פי שניים יותר ממשקלם

אוריאל פדרמן
הוספת תגובה
לא מצליחים לרדת במשקל ואוכלים פחות. הגיע הזמן שתדעו - זה הסוד
(צילום: Pixel-Shot/shutterstock)
אא

אנשים רבים עושים מאמצים: מתחילים דיאטה, מצטרפים לחדר כושר, אפילו מוותרים על קינוח פה ושם - אבל המשקל? בקושי זז.

אז מה הבעיה? אולי זו לא הכמות שאתם אוכלים, אלא... האיכות.

מחקר חדש עושה סדר בצלחת

במחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת המכובד Nature Medicine, נבדקה השפעת סוג המזון - ולא רק הכמות - על היכולת לרדת במשקל.

55 משתתפים בריטים בעלי עודף משקל לקחו חלק בניסוי שנמשך 16 שבועות, וחולקו לשתי קבוצות:

  • קבוצה אחת קיבלה מזון ביתי - שיבולת שועל, ספגטי בולונז תוצרת בית וכדומה.
  • הקבוצה השנייה קיבלה מזון אולטרה-מעובד - כמו חטיפי בוקר מוכנים ולזניה קפואה.

לאחר שמונה שבועות הקבוצות התחלפו, והתוצאות היו ברורות כשמש בצהריים: מזון ביתי הביא לירידה ממוצעת של 1.8 ק"ג, לעומת פחות מקילו בתפריט המעובד.

הקלוריות מתחבאות בעיבוד

החוקרים מצאו שהשובע מגיע מהר יותר כשאוכלים מזון טבעי. למה? כי צריך ללעוס יותר, המזון פחות "מרוכז" בקלוריות, וגם - מרגישים שליטה על החשק לאכול עוד.

וזה עוד לפני שדיברנו על תחושת הקלילות, האנרגיה, ואפילו מצב הרוח שעולה כשמתזמנים את הגוף לתזונה נכונה.

ד"ר רז הגואל, מומחה לטיפול בהשמנה, מסביר: "איכות המזון חשובה לא פחות מהכמות. גם אם דיאטה עומדת בהנחיות - כשהיא מבוססת על מזון מעובד, ההשפעה מוגבלת. השילוב בין תזונה איכותית לליווי מקצועי הוא המפתח לשינוי אמיתי".

ומה אפשר לקחת הביתה?

אז נכון, החיים עמוסים, והכי קל לשלוף משהו מהמקפיא או לקנות משהו מוכן בדרך. אבל אם תכניסו לצלחת יותר ירקות טריים, תבשלו יותר בבית, ותפחיתו אריזות נוצצות - גם המשקל יתחיל להגיב בהתאם.

המסר פשוט: תבחרו באוכל שבאמת מזין את הגוף - ולא רק ממלא את הבטן.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי