
בריאות המזון

אנשים רבים עושים מאמצים: מתחילים דיאטה, מצטרפים לחדר כושר, אפילו מוותרים על קינוח פה ושם - אבל המשקל? בקושי זז.
אז מה הבעיה? אולי זו לא הכמות שאתם אוכלים, אלא... האיכות.
במחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת המכובד Nature Medicine, נבדקה השפעת סוג המזון - ולא רק הכמות - על היכולת לרדת במשקל.
55 משתתפים בריטים בעלי עודף משקל לקחו חלק בניסוי שנמשך 16 שבועות, וחולקו לשתי קבוצות:
לאחר שמונה שבועות הקבוצות התחלפו, והתוצאות היו ברורות כשמש בצהריים: מזון ביתי הביא לירידה ממוצעת של 1.8 ק"ג, לעומת פחות מקילו בתפריט המעובד.
החוקרים מצאו שהשובע מגיע מהר יותר כשאוכלים מזון טבעי. למה? כי צריך ללעוס יותר, המזון פחות "מרוכז" בקלוריות, וגם - מרגישים שליטה על החשק לאכול עוד.
וזה עוד לפני שדיברנו על תחושת הקלילות, האנרגיה, ואפילו מצב הרוח שעולה כשמתזמנים את הגוף לתזונה נכונה.
ד"ר רז הגואל, מומחה לטיפול בהשמנה, מסביר: "איכות המזון חשובה לא פחות מהכמות. גם אם דיאטה עומדת בהנחיות - כשהיא מבוססת על מזון מעובד, ההשפעה מוגבלת. השילוב בין תזונה איכותית לליווי מקצועי הוא המפתח לשינוי אמיתי".
אז נכון, החיים עמוסים, והכי קל לשלוף משהו מהמקפיא או לקנות משהו מוכן בדרך. אבל אם תכניסו לצלחת יותר ירקות טריים, תבשלו יותר בבית, ותפחיתו אריזות נוצצות - גם המשקל יתחיל להגיב בהתאם.
המסר פשוט: תבחרו באוכל שבאמת מזין את הגוף - ולא רק ממלא את הבטן.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו