למה יותר ויותר תזונאים ממליצים על קוטג'? ולא, זה לא רק בגלל החלבון
גבינת קוטג׳ (צילום: Lazartivan/shuttrstock)

בריאות המזון

למה יותר ויותר תזונאים ממליצים על קוטג'? ולא, זה לא רק בגלל החלבון

מה הופך את הגבינה הכי ישראלית למזון-על אמיתי? חלבון איכותי, ויטמינים חשובים, איזון לסוכר בדם ואפילו תמיכה במערכת העיכול – אבל יש גם מלכודות שכדאי להיזהר מהן

אלעד צור
הוספת תגובה
 למה יותר ויותר תזונאים ממליצים על קוטג'? ולא, זה לא רק בגלל החלבון
גבינת קוטג׳ (צילום: Lazartivan/shuttrstock)
אא

למרות הדימוי הפשוט והיומיומי, גבינת הקוטג' הפכה בשנים האחרונות לאחד ממוצרי המזון הפופולריים ביותר בקרב מי שמבקשים לאכול בריא – ולא במקרה. הערכים התזונתיים שלה, יחד עם קלות השימוש בה, מעניקים לה יתרונות של ממש בתפריט היומי. מומחים בתחום התזונה מצביעים על שורת סיבות שבגינן הקוטג' עשוי להשתלב באופן חיובי בשגרה הקולינרית – גם מדי יום.

חלבון איכותי, שובע ממושך

אחד הנכסים המרכזיים של הקוטג' הוא תכולת החלבון הגבוהה שבו – רכיב תזונתי חיוני שמסייע בשמירה על מסת שריר, תורם לתחושת שובע ומקדם איזון במשקל. חצי כוס קוטג' דל שומן עשויה להכיל כ-12 גרם חלבון – כמות מכובדת לארוחת ביניים, ובמיוחד עבור העוסקים בפעילות גופנית.

סידן, זרחן ו-B12: תרומה לבריאות העצם והדם

מעבר לחלבון, הקוטג' מכיל סידן – מינרל קריטי לבניית העצמות – וכן זרחן, החיוני לתפקוד תקין של התאים ולייצור אנרגיה. בנוסף, הוא מהווה מקור זמין לוויטמין B12, הנדרש לפעילות מערכת העצבים וליצירת תאי דם אדומים. מחקרים שבחנו צריכת מוצרי חלב מצביעים על ירידה בשיעור שברים בעצם הירך בקרב צרכנים קבועים – גם אם לא נבחנו ההשפעות של קוטג' בלבד.

תורם לאיזון רמות הסוכר

בהשוואה לפחמימות פשוטות, חלבון מתעכל באיטיות – מה שתורם ליציבות ברמות הסוכר בדם. עיכול הדרגתי מסייע לוויסות הורמונים הקשורים לאינסולין ולהאטת התרוקנות הקיבה. לכן, הקוטג' עשוי להוות בחירה חכמה גם עבור מי שמבקשים לשמור על איזון גלוקוז תקין – כחלק מתפריט כולל ומאוזן.

פרוביוטיקה? תלוי במותג

בשוק קיימים סוגי קוטג' הכוללים חיידקי פרוביוטיקה פעילים – בעיקר ממשפחת הלקטובצילוס – הידועים בתרומתם למערכת העיכול ולבריאות מערכת החיסון. עם זאת, לא כל מוצר כולל את אותם חיידקים, ולכן יש לבדוק על גבי האריזה אם אכן מדובר בקוטג' פרוביוטי. מדובר בתוספת אפשרית לערך התזונתי, אך לא במרכיב אחיד בין המותגים.

טיפים לשילוב חכם בתפריט היומי

  • עם ירקות טריים או פירות – שילוב עם מזונות עתירי סיבים משפר את תחושת השובע ומאזן את קצב הספיגה.

  • על פרוסת לחם מלא – מהווה תוספת חלבונית מהירה ומזינה לארוחת ערב קלילה או לארוחת בוקר.

  • בשייקים – יכול להחליף בקלות אבקת חלבון, מוסיף קרמיות טבעית וטעם עדין.

  • כמרכיב בבישול – מתאים כבסיס לרטבים, פשטידות, ממרחים או אפילו קינוחים מוקצפים.

מה חשוב לבדוק לפני שרוכשים?

לא כל קוטג' נולד זהה: יש הבדלים משמעותיים בין המותגים – בתכולת השומן, הנתרן ולעיתים גם בתוספי סוכר. ההמלצה היא לבחור בגבינה שמתאימה להרגלים התזונתיים ולמצב הבריאותי האישי, ולהעדיף גרסאות טבעיות על פני אלה המכילות תוספות מלאכותיות. תיבול עצמי בעשבי תיבול, ירקות קצוצים או תבלינים טבעיים יאפשר ליהנות מטעם משודרג – בלי להתפשר על הבריאות.

להמשך קריאה <
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי