
בריאות המזון

אם השיער שלכם דליל, יבש או פשוט לא מה שהיה פעם - לא בטוח שאתם צריכים לרוץ מיד לספר או למדף התוספים. לפי מחקר חדש מהודו, ייתכן שהתשובה נמצאת דווקא בארוחת הבוקר.
המחקר מצא ששילוב של ויטמינים ומינרלים מסוימים בתפריט היומי עשוי להאט תהליכי נשירה ולחזק את השיער - והכול דרך מזון פשוט שנמצא כמעט בכל בית.
הכוכב המרכזי הוא ביוטין - ויטמין B7 - שמחזק את סיב השערה ומשפר את בריאות הקרקפת. הדרך הכי טובה לצרוך אותו? לא בכדורים - אלא בביצה. החלמון עשיר במיוחד בביוטין, וחוץ מזה - ביצה היא גם מקור נהדר לחלבון, מה שהשיער שלנו ממש צריך.
ולא רק ביצים - גם שקדים נכנסים לתמונה. הם מכילים ביוטין, ויטמין E, ושומנים טובים שתורמים לגמישות ולחות הקרקפת. בטטה גם כן תורמת - היא עשירה בבטא-קרוטן, שהופך בגוף לויטמין A, חשוב להתחדשות תאי הקרקפת ולחיזוק שורשי השערות.
ומה עם קצת קראנצ’? זרעי חמנייה מוסיפים טעם לסלט ומספקים אבץ וויטמין E שמגינים על השיער מנזקי הסביבה. אפשר לפזר אותם גם על יוגורט או שייק - וזה גם טעים וגם בריא.
ולסיום - תרד. כן, אותו ירק ירוק שחשבתם שהוא רק בשביל פopeye. הוא מכיל ברזל, ביוטין וחומצה פולית - שלישייה שמגבירה את זרימת הדם לקרקפת ומעודדת צמיחה טבעית.
החוקרים ממליצים להכניס את המזונות האלה לתפריט כמה פעמים בשבוע, ולתת לגוף בערך חודשיים-שלושה כדי לראות שינוי אמיתי. כמובן, גם שינה מספקת, שתייה מרובה וניהול מתחים תורמים לתוצאה.
בסופו של דבר, כמו כל דבר טוב - צריך סבלנות. אבל שינוי תזונתי נכון יכול להיות המפתח לשיער בריא, חזק ומלא יותר - בלי קסמים, פשוט עם אוכל טוב.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו