
בריאות המזון

האבטיח הוא אולי סמל הקיץ הכי מזוהה שיש. נתח אדום, צונן, מתפצח מתחת לשיניים וגורם אפילו ליום הכי חם להרגיש נסבל. ולא סתם - גם בסופר וגם בשוק, חצי אבטיח חתוך מראש הוא הבחירה של רבים. פחות כבד, יותר נוח, ובינינו - גם נחמד לראות בדיוק איך הוא נראה לפני שקונים.
אבל פה בדיוק מתחילה הבעיה.
"כשאתם קונים אבטיח חתוך - אתם בעצם מפקידים את הבריאות שלכם בידי מישהו שאתם לא מכירים", אומרת ד"ר מרינה תמיר צדקין, זיהומולוגית ומומחית לבריאות הציבור.
הכוונה שלה פשוטה: אתם לא באמת יודעים באיזו סכין השתמשו, אם היא נשטפה מאז הפעם הקודמת, אם העובד לבש כפפות, אם שולחן החיתוך חוטא. ובקיץ? זה מתכון לצרות.
האבטיח הוא פרי עשיר מאוד בנוזלים, וזה אומר דבר אחד - חיידקים אוהבים אותו. סלמונלה, ליסטריה, כל מה שלא תרצו - יכולים לשגשג על חתיכת פרי שעמדה זמן בחוץ או נחתכה בצורה לא סטרילית.
קונים אבטיח שלם.
שוטפים את הקליפה מבחוץ - כן, גם אם לא אוכלים אותה - כי מה שעל הקליפה יגיע לסכין, ומהסכין לבשר הפרי. מנגבים, חותכים עם סכין נקייה - ושומרים בקירור.
נכון, זה קצת יותר עבודה, אבל תודו שזה מחיר קטן לשלם בשביל לדעת שאתם אוכלים משהו באמת נקי.
אין כאן אג'נדה נגד נוחות. אנחנו חיים בעולם מהיר, קונים הרבה לפי מראה עיניים, ולמי יש זמן להתעסק עם גושים שלמים של אבטיח? אבל כמו הרבה דברים - מה שנראה נוח, עלול לבוא עם תג מחיר שלא שווה לשלם.
“ונשמרתם מאוד לנפשותיכם” זו לא רק סיסמה הלכתית. זו קריאה לאחריות. וכשמדובר באוכל - שכולנו צורכים, כל יום - האחריות כפולה. להיזהר, לבדוק, ולפעמים פשוט לבחור בפתרון שדורש טיפה יותר מאמץ - אבל שווה הרבה יותר שקט נפשי.
הוא פרי נפלא, הוא סמל של קיץ, והוא חלק בלתי נפרד מהשולחן הישראלי. אבל כמו כל דבר טוב - הוא צריך להגיע בדרך נכונה. אל תתפתו לקיצור דרך שעלול לפגוע לכם בבריאות. חתכו בבית - ותחייכו בנחת.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו