קיץ, חום, ואבטיח חתוך: השילוב הטעים שעלול לשלוח אתכם למיון
אבטיח. (צילום: Numstocker /shuttrstock)

בריאות המזון

קיץ, חום, ואבטיח חתוך: השילוב הטעים שעלול לשלוח אתכם למיון

מה שלא רואים בעין - עלול לעלות ביוקר. החיידקים שמתרבים מתחת לחיתוך, והפתרון הפשוט שיחסוך לכם הרבה כאב בטן (ולא רק מזה)

אלעד צור
הוספת תגובה
קיץ, חום, ואבטיח חתוך: השילוב הטעים שעלול לשלוח אתכם למיון
אבטיח. (צילום: Numstocker /shuttrstock)
אא

האבטיח הוא אולי סמל הקיץ הכי מזוהה שיש. נתח אדום, צונן, מתפצח מתחת לשיניים וגורם אפילו ליום הכי חם להרגיש נסבל. ולא סתם - גם בסופר וגם בשוק, חצי אבטיח חתוך מראש הוא הבחירה של רבים. פחות כבד, יותר נוח, ובינינו - גם נחמד לראות בדיוק איך הוא נראה לפני שקונים.

אבל פה בדיוק מתחילה הבעיה.

מתחת לחיתוך - חיידקים שאתם לא רואים

"כשאתם קונים אבטיח חתוך - אתם בעצם מפקידים את הבריאות שלכם בידי מישהו שאתם לא מכירים", אומרת ד"ר מרינה תמיר צדקין, זיהומולוגית ומומחית לבריאות הציבור.
הכוונה שלה פשוטה: אתם לא באמת יודעים באיזו סכין השתמשו, אם היא נשטפה מאז הפעם הקודמת, אם העובד לבש כפפות, אם שולחן החיתוך חוטא. ובקיץ? זה מתכון לצרות.

האבטיח הוא פרי עשיר מאוד בנוזלים, וזה אומר דבר אחד - חיידקים אוהבים אותו. סלמונלה, ליסטריה, כל מה שלא תרצו - יכולים לשגשג על חתיכת פרי שעמדה זמן בחוץ או נחתכה בצורה לא סטרילית.

אז מה כן עושים? פשוט.

קונים אבטיח שלם.
שוטפים את הקליפה מבחוץ - כן, גם אם לא אוכלים אותה - כי מה שעל הקליפה יגיע לסכין, ומהסכין לבשר הפרי. מנגבים, חותכים עם סכין נקייה - ושומרים בקירור.

נכון, זה קצת יותר עבודה, אבל תודו שזה מחיר קטן לשלם בשביל לדעת שאתם אוכלים משהו באמת נקי.

גם נוחות יכולה להיות מסוכנת

אין כאן אג'נדה נגד נוחות. אנחנו חיים בעולם מהיר, קונים הרבה לפי מראה עיניים, ולמי יש זמן להתעסק עם גושים שלמים של אבטיח? אבל כמו הרבה דברים - מה שנראה נוח, עלול לבוא עם תג מחיר שלא שווה לשלם.

ואם כבר נוגעים בזה - גם התורה אומרת

ונשמרתם מאוד לנפשותיכם זו לא רק סיסמה הלכתית. זו קריאה לאחריות. וכשמדובר באוכל - שכולנו צורכים, כל יום - האחריות כפולה. להיזהר, לבדוק, ולפעמים פשוט לבחור בפתרון שדורש טיפה יותר מאמץ - אבל שווה הרבה יותר שקט נפשי.

 

אל תיתנו לאבטיח לבלבל אתכם

הוא פרי נפלא, הוא סמל של קיץ, והוא חלק בלתי נפרד מהשולחן הישראלי. אבל כמו כל דבר טוב - הוא צריך להגיע בדרך נכונה. אל תתפתו לקיצור דרך שעלול לפגוע לכם בבריאות. חתכו בבית - ותחייכו בנחת.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי