
בריאות המזון

בקרב רבים, גרעינים לבנים מזוהים עם מסורת ישראלית רבת שנים, אך מאחורי הקליפה הקשיחה והטעם המוכר של גרעיני הדלעת מסתתר עולם שלם של ערכים תזונתיים מרשימים שממקמים את הגרעין הזה בראש רשימת המזונות המומלצים.
הגרעין, שהוא למעשה זרעו של פרי הדלעת, נושא עמו את כל המטען הגנטי והאנרגטי הדרוש להנבת פרי שלם. כל מה שהצמח צריך מצוי כבר בגרעין, ומה שטוב לדלעת מתברר טוב גם לגוף האדם.
המומחים ממליצים לצרוך את הגרעינים במצבם הטבעי, ללא קלייה וללא תוספת מלח. תהליך הקלייה אמנם משפר את הטעם, אך פוגע במבנה חומצות השומן הבריאות. הוספת מלח עלולה להשפיע לרעה על לחץ הדם ולפגוע בבריאות הלב.
מנת צריכה יומית מוערכת בכ־15 גרם, שהם כארבע כפות של גרעינים קלופים, ומכילה בין 90 ל־100 קלוריות. מדובר במזון עשיר בשומן בריא, ולכן יש לשלב אותו במתינות אך מתוך הבנה שמדובר ברכיב תזונתי תורם.
פחמימות מורכבות: מספקות אנרגיה זמינה, תורמות להעלאת רמות הסרוטונין ולתחושת שובע ממושכת
חלבון איכותי: חיוני לבניית תאים, שרירים, הורמונים ואנזימים
סיבים תזונתיים: מסייעים בעיכול, מעניקים תחושת מלאות ותורמים לאיזון רמות סוכר בדם
סידן: חשוב להתפתחות תקינה של העצמות ולשמירה על חוזקן
ברזל: משתתף ביצירת המוגלובין ותורם למניעת אנמיה
אבץ: תורם לחיזוק מערכת החיסון ולחידוש תאים
מגנזיום: חיוני לתפקוד השרירים, מערכת העצבים ולשמירה על חילוף חומרים תקין
לצד אלה, גרעיני הדלעת מכילים חומצות שומן בלתי רוויות מסוג אומגה 9 אשר מסייעות בהפחתת כולסטרול ושמירה על בריאות כלי הדם. בנוסף, ריכוז גבוה של נוגדי חמצון טבעיים כמו קרוטנואידים מסוג בטא קרוטן וליקופן מספקים הגנה תאית ותמיכה בפעילות מערכת החיסון.
גרעיני הדלעת מצליחים לשלב בין ערך תזונתי עשיר לבין זמינות גבוהה ונוחות שימוש. מדובר במרכיב שניתן לשלבו במגוון מתכונים. סלטים, מאפים, מרקים או פשוט לצריכה טבעית כחלק מתזונה מאוזנת.
במגמה העולמית לחזרה לתזונה טבעית, פחות מעובדת ויותר מודעת, גרעיני הדלעת מציעים מענה מדויק: פשוטים למראה, אך עמוקים בתועלת.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו