שותים ברד בחום הזה? אולי כדאי לכם לקרוא את זה
(צילום: BORIMAT PRAOKAEW/shutterstock)

בריאות המזון

שותים ברד בחום הזה? אולי כדאי לכם לקרוא את זה

החוקרים מדווחים על מקרים של ירידת סוכר חדה, חמצת מטבולית ואובדן הכרה בעקבות שתיית ברד המכיל גליצרול. המומחים ממליצים שילדים קטנים יימנעו לחלוטין מהמשקה

עידו לוי
הוספת תגובה
שותים ברד בחום הזה? אולי כדאי לכם לקרוא את זה
(צילום: BORIMAT PRAOKAEW/shutterstock)
אא

בימים חמים, אין כמו כוס ברד צבעונית וצוננת, אבל מחקר שפורסם ב־Archives of Disease in Childhood מגלה שהפינוק הקיצי הזה עלול להיות מסוכן במיוחד לילדים צעירים, בעיקר מתחת לגיל שמונה, כשהוא מכיל גליצרול. בישראל, בשנים האחרונות, טרנד מכונות הברד הביתיות רק הולך ומתרחב, וחלק מהמשפחות צורכות משקאות ממותקים בהפרזה. במקרים שנבדקו, ילדים חוו ירידה חדה ברמת הסוכר בדם, חמצת מטבולית ואף אובדן הכרה. בעקבות הנתונים, מומחים מבריטניה ואירלנד ממליצים שילדים מתחת לגיל חמש לא ישתו כלל משקאות כאלה, וילדים בגילאי חמש ומעלה ישתו אותם במתינות בלבד.

ברד קלאסי מכיל מים, קרח, סירופים עתירי סוכר ולעיתים גם גליצרול. כוס של 300 מ"ל עשויה לכלול בין 150 ל־250 קלוריות, ובגרסה גדולה אף מעל 300 קלוריות - ערך קלורי הדומה לחטיף שוקולד גדול, אך ללא כל ערך תזונתי משמעותי. הסוכר הרב גורם לעלייה מהירה ברמת הסוכר בדם, ואחריה ירידה חדה שמביאה לעייפות ותחושת רעב. צריכה מרובה מעלה את הסיכון להשמנה, פגיעה בשיניים ומחלות מטבוליות, וריכוז הסוכר הגבוה אף מעכב את ספיגת הנוזלים בגוף, כך שבניגוד למים - הברד לא באמת מרווה.

מעבר לכך, משקאות כאלה כוללים לעיתים צבעי מאכל וחומרים משמרים שעלולים לגרום לרגישויות, והקור הקיצוני עשוי לגרום לכאב ראש רגעי ולאי נוחות בקיבה. המסקנה היא שברד יכול להיות פינוק קיצי מהנה, אך כדאי לשתות אותו במתינות ולא להפוך אותו להרגל יומיומי. חלופות בריאות יותר כוללות מים קרים עם נענע או לימון, חליטות צמחים ללא סוכר, או ברד ביתי מפירות קפואים עם פחות סוכר - כך אפשר ליהנות מהקיץ, להתקרר ולשמור על הבריאות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי