מתקפת המתוק בערב? מסתבר שהבעיה בכלל מתחילה בבוקר – וזה הפתרון המפתיע
בחור אוכל מתוק מהמקרר. (צילום: בינה מלאכותית)

בריאות

מתקפת המתוק בערב? מסתבר שהבעיה בכלל מתחילה בבוקר - וזה הפתרון המפתיע

תזונאים מזהירים: טעויות קטנות בבוקר עלולות לגרום להתקפי מתוק בערב. כך תעצרו את זה עם 6 מאכלים מפתיעים - בלי לוותר על ההנאה

אלעד צור
הוספת תגובה
 מתקפת המתוק בערב? מסתבר שהבעיה בכלל מתחילה בבוקר – וזה הפתרון המפתיע
בחור אוכל מתוק מהמקרר. (צילום: בינה מלאכותית)
אא

תזונאים רבים מתריעים: כשמדלגים על ארוחות, מצמצמים פחמימות יותר מדי או שוכחים להכניס לתפריט שומנים בריאים - הגוף מגיב. לעיתים זה לובש צורה של עייפות, חוסר ריכוז או מצב רוח ירוד, אבל לא פעם זה מתבטא בדיוק בצורה שאנחנו הכי מזהים: רעב למתוק. מהיר, זמין, עתיר קלוריות - ולעיתים מיותר לחלוטין.

אלא שבמקום לנהל מלחמת התשה מול הקרייבינג - אפשר פשוט לנתק אותו מהשורש. מחקרים עדכניים מצאו שמרכיבים תזונתיים מסוימים מסייעים להפחית את התשוקה לסוכר בצורה טבעית. איך? הם שומרים על יציבות ברמת הסוכר בדם, מאריכים את תחושת השובע ומשפיעים אפילו על מצב הרוח.

אז לפני שאתם שוב מנסים "להתאפק" מול עוגיית הערב, שווה להכיר את המזונות שיכולים לעזור לכם לנצח - בלי להרגיש שמפסידים:

אבוקדו: כשבריאות וטעם נפגשים

הוא נימוח, עשיר ומרגיש כמו פינוק - אבל בפועל מדובר באחד המזונות החכמים ביותר לשמירה על שובע. השומנים הבלתי רוויים שבו תורמים ליציבות הסוכר בדם, ומסייעים לגוף לא לדרוש "פיצוי מתוק" בהמשך היום. תוסיפו לזה אשלגן, סיבים וחומצה פולית - וקיבלתם מזון על במלוא מובן המילה.

בטטה: המתיקות שבדיוק מספיקה

בניגוד לפחמימות פשוטות שגורמות לעליות חדות ואחריהן התרסקות, הבטטה מתפרקת לאט, מספקת אנרגיה יציבה ונשארת אתכם לאורך זמן. היא מתוקה, אבל במידה - וכשהגוף רגוע, גם הנפש פחות תובעת קינוח.

פירות יער: המתק שכולם מרוויחים ממנו

אוכמניות ותותים - הם אולי קטנים, אבל מלאי ערכים. עם נוגדי חמצון עוצמתיים, מעט קלוריות והרבה סיבים, הם מהווים חטיף טבעי שמספק גם את הצורך במתוק וגם תחושת קלילות. וגם - הם פשוט טעימים.

קינמון: התבלין שמרגיע את הסוכר

טעם מתוק - בלי תוספת סוכר. הקינמון לא רק משדרג קפה או שיבולת שועל, אלא גם נמצא כמשפר רגישות לאינסולין ומווסת את תגובת הגוף לפחמימות. תוספת קטנה - אפקט גדול.

שקדים: חטיף של תכנון

שקדים לא רק משביעים, הם גם מייצבים. תכולת השומן, החלבון והמגנזיום הגבוהה הופכת אותם לנשנוש שלא מוביל לרעב נוסף, אלא להפך - עוזר לגוף להרגיש מלא, נינוח, ומחוץ למעגל הדחף.

יוגורט טבעי: הבסיס להרבה פחות פיתויים

הוא לא מתוק - אבל יכול להיות חכם מאוד. החלבון והפרוביוטיקה שבו שומרים על מערכת העיכול באיזון, ועל רמות הסוכר תחת שליטה. כשמשלבים אותו עם קינמון, פירות יער או מעט חמאת אגוזים - הוא הופך לארוחה קטנה ומרגיעה שמונעת התקף מתוק בערב.

לא עוד קרב יומי - אלא שיטה שעובדת

הפתרון לרעב למתוק לא מתחיל בשעה 22:00 מול הטלוויזיה, אלא הרבה קודם - בארוחת הבוקר, בצהריים, במה שלא אוכלים ובעיקר במה שלא נותנים לגוף. ברגע שהתזונה מתוכננת, עשירה ומאוזנת - הגוף פשוט לא מבקש את מה שהוא לא צריך.

ובסוף, זו לא שאלה של כוח רצון - אלא של חוכמה מקדימה.

 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי