האבוקדו מעבר לטוסט: 10 עובדות מפתיעות על הפרי הירוק
(צילום: LuckyStep/shutterstock)

בריאות המזון

האבוקדו מעבר לטוסט: 10 עובדות מפתיעות על הפרי הירוק

הוא סופרפוד בריא ללב, נשמר קשה עד הקטיף ומחזיק סודות יופי עתיקים – האבוקדו הוא הרבה יותר מתוספת לסלט. אספנו עבורכם 10 דברים שלא ידעתם על הכוכב הירוק של המטבח הישראלי

עמית רוזנברג
הוספת תגובה
האבוקדו מעבר לטוסט: 10 עובדות מפתיעות על הפרי הירוק
(צילום: LuckyStep/shutterstock)
אא

אבוקדו הוא כבר מזמן לא "עוד ירק בסלט". הוא כוכב של ממש - במטבחים, ברשתות החברתיות וגם בלב של לא מעט ישראלים. אבל מאחורי הטוסט עם האבוקדו מסתתר סיפור הרבה יותר מעניין. הנה 10 עובדות קטנות ומפתיעות שכדאי להכיר:

  1. הוא בעצם פרי, לא ירק - למרות שאנחנו רגילים לשים אותו בסלטים, אבוקדו שייך למשפחת הפירות, ואפילו קרוב רחוק של הקינמון והדפנה.

  2. במקור הוא בכלל ממרכז אמריקה - האצטקים גידלו אבוקדו כבר לפני אלפי שנים, וקראו לו בשם שמרמז על סגולותיו הבריאותיות והאנרגטיות.

  3. אוכלוסיית ה"סופרפוד" - באבוקדו תמצאו שפע של ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ושומנים בריאים. לא סתם דיאטנים אוהבים לקרוא לו "החמאה של הטבע".

  4. טוב ללב - חומצות השומן הבלתי רוויות שבו עוזרות לשמור על רמות כולסטרול תקינות, מה שהופך אותו לידיד גדול של הלב.

  5. הוא מבשיל רק אחרי הקטיף - לכן האבוקדו בסופר לפעמים קשה כמו אבן. בבית, בתוך שקית נייר עם תפוח או בננה - הוא יתרכך מהר יותר.

  6. שיאן האנרגיה - ביחס לפירות אחרים, יש בו הרבה קלוריות - אבל אלו קלוריות "טובות" שמספקות שובע לאורך זמן.

  7. ממרח קדום - הרבה לפני שהמציאו את הטוסט עם האבוקדו, האצטקים השתמשו בו להכנת ממרח שמהווה את הבסיס של הגואקמולה המוכר.

  8. גם בעולם היופי - כבר במאה ה־16 השתמשו בשמן אבוקדו לטיפוח העור והשיער. גם היום הוא מרכיב נפוץ במסכות טבעיות ובקרמים.

  9. עץ של סבלנות - עץ אבוקדו צעיר מתחיל להניב פירות רק אחרי 4-7 שנים. לא פלא שכל פרי נחשב יקר ערך.

  10. ישראל היא שחקנית חזקה בעולם - חקלאי ישראל מייצאים אלפי טונות של אבוקדו מדי שנה, בעיקר לאירופה, שם הירוקים שלנו נחשבים מהאיכותיים ביותר.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי