נראות כמו חלום דיאטטי, אבל אטריות השעועית מסתירות סוד מפתיע
אטריות שעועית. (צילום: vitals/shuttrstock)

בריאות המזון

נראות כמו חלום דיאטטי, אבל אטריות השעועית מסתירות סוד מפתיע

קלילות, שקופות ומרעננות, אבל ממש לא נטולות קלוריות. הנה הדרך לשדרג אותן עם ירקות, קטניות או טופו ולהפוך את הסלט לארוחה מאוזנת

אלעד צור
הוספת תגובה
נראות כמו חלום דיאטטי, אבל אטריות השעועית מסתירות סוד מפתיע
אטריות שעועית. (צילום: vitals/shuttrstock)
אא

בשנים האחרונות הפכו אטריות השעועית הידועות גם כאטריות זכוכית למרכיב מבוקש במטבח האסיאתי וגם בגרסאות מערביות של סלטים ומנות דלות קלוריות. השקיפות שלהן והמרקם הייחודי יוצרים תחושה של מזון קליל ודיאטטי אך במבט תזונתי מעמיק מתברר שהן אינן שונות בהרבה מפסטה מחיטה רגילה מבחינת ערך קלורי.

ברוב המוצרים התעשייתיים אטריות השעועית מיוצרות מעמילן שעועית מונג ולעיתים מתפוחי אדמה או טפיוקה. הערך הקלורי של 100 גרם יבש נע בין 330 ל־360 קלוריות כמעט זהה לפסטה מקמח חיטה. החיסרון העיקרי טמון בכך שהן כמעט אינן מכילות חלבון פחות מגרם אחד ל־100 גרם ומספקות מעט מאוד סיבים תזונתיים ויטמינים או מינרלים. בפועל הן מהוות בעיקר מקור לפחמימות זמינות.

לאחר השרייה או בישול במים האטריות סופגות נוזלים וכך 100 גרם מבושל מכיל כ־80 עד 100 קלוריות בדומה לפסטה מבושלת. נתון זה עלול להטעות שכן על חלק מהאריזות מצוין הערך הקלורי לאחר הבישול ולא לפניו. ד"ר מאיה רוזמן מדגישה כי חשוב לקרוא היטב את טבלת הערכים כדי להבין את התמונה המלאה.

הטיפ התזונתי

כדי להעשיר את המנה מבחינה תזונתית מומלץ לשלב את אטריות השעועית עם ירקות טריים עשירים בסיבים קטניות או טופו שיכולים לספק חלבון ויטמינים ומינרלים ולהפוך את הארוחה למאוזנת יותר.

חשוב לא להתבלבל

בשוק קיימות גם אטריות שיראטקי המיוצרות מקוניאק שורש עמילני יפני. אלו שונות לחלוטין משום שהן דלות קלוריות במיוחד לרוב 10 עד 20 קלוריות ל־100 גרם מבושל ולעיתים משווקות בטעות תחת הכינוי אטריות זכוכית.

מתכון מומלץ סלט אסיאתי קיצי

מרכיבים:

  • 2 מלפפונים חתוכים לקוביות

  • רבע כרוב סגול פרוס דק

  • 10 עגבניות שרי צבעוניות חתוכות לרבעים

  • בצל ירוק קצוץ או כוסברה

  • גזר בינוני מרוסק גס

  • 200 גרם טופו מוקפץ או אפוי לאופציה עשירה יותר

  • אטריות שעועית מבושלות

לרוטב:

  • כף חמאת בוטנים או רוטב סאטה

  • מיץ מחצי לימון

  • 2 כפות רוטב סויה דל נתרן

  • קוביית ג’ינג’ר קצוץ

  • 1 עד 2 שיני שום כתושות

מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב מוסיפים לירקות ולאטריות ומקבלים מנה צבעונית רעננה ומשביעה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי