
בריאות המזון

בשנים האחרונות הפכו אטריות השעועית הידועות גם כאטריות זכוכית למרכיב מבוקש במטבח האסיאתי וגם בגרסאות מערביות של סלטים ומנות דלות קלוריות. השקיפות שלהן והמרקם הייחודי יוצרים תחושה של מזון קליל ודיאטטי אך במבט תזונתי מעמיק מתברר שהן אינן שונות בהרבה מפסטה מחיטה רגילה מבחינת ערך קלורי.
ברוב המוצרים התעשייתיים אטריות השעועית מיוצרות מעמילן שעועית מונג ולעיתים מתפוחי אדמה או טפיוקה. הערך הקלורי של 100 גרם יבש נע בין 330 ל־360 קלוריות כמעט זהה לפסטה מקמח חיטה. החיסרון העיקרי טמון בכך שהן כמעט אינן מכילות חלבון פחות מגרם אחד ל־100 גרם ומספקות מעט מאוד סיבים תזונתיים ויטמינים או מינרלים. בפועל הן מהוות בעיקר מקור לפחמימות זמינות.
לאחר השרייה או בישול במים האטריות סופגות נוזלים וכך 100 גרם מבושל מכיל כ־80 עד 100 קלוריות בדומה לפסטה מבושלת. נתון זה עלול להטעות שכן על חלק מהאריזות מצוין הערך הקלורי לאחר הבישול ולא לפניו. ד"ר מאיה רוזמן מדגישה כי חשוב לקרוא היטב את טבלת הערכים כדי להבין את התמונה המלאה.
כדי להעשיר את המנה מבחינה תזונתית מומלץ לשלב את אטריות השעועית עם ירקות טריים עשירים בסיבים קטניות או טופו שיכולים לספק חלבון ויטמינים ומינרלים ולהפוך את הארוחה למאוזנת יותר.
בשוק קיימות גם אטריות שיראטקי המיוצרות מקוניאק שורש עמילני יפני. אלו שונות לחלוטין משום שהן דלות קלוריות במיוחד לרוב 10 עד 20 קלוריות ל־100 גרם מבושל ולעיתים משווקות בטעות תחת הכינוי אטריות זכוכית.
מרכיבים:
2 מלפפונים חתוכים לקוביות
רבע כרוב סגול פרוס דק
10 עגבניות שרי צבעוניות חתוכות לרבעים
בצל ירוק קצוץ או כוסברה
גזר בינוני מרוסק גס
200 גרם טופו מוקפץ או אפוי לאופציה עשירה יותר
אטריות שעועית מבושלות
לרוטב:
כף חמאת בוטנים או רוטב סאטה
מיץ מחצי לימון
2 כפות רוטב סויה דל נתרן
קוביית ג’ינג’ר קצוץ
1 עד 2 שיני שום כתושות
מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב מוסיפים לירקות ולאטריות ומקבלים מנה צבעונית רעננה ומשביעה.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו