אוהבים טוסט קריספי? תכירו את זה בלי גבינה ובלי רגשות אשמה
(צילום: Kseniia Borovenko/shutterstock)

בריאות המזון

אוהבים טוסט קריספי? תכירו את זה בלי גבינה ובלי רגשות אשמה

שכחו מגבינה צהובה נוזלת – טופו, תבלינים ולחם מחמצת טבעי הם השדרוג שיחזיר לכם את הטוסט לצלחת, עם טעם משגע ובריאות בכיס

ד"ר גיל יוסף שחר
הוספת תגובה
אוהבים טוסט קריספי? תכירו את זה בלי גבינה ובלי רגשות אשמה
(צילום: Kseniia Borovenko/shutterstock)
אא

טוסט הוא ללא ספק אחד המאכלים האהובים על רבים מאיתנו. המתכון הקלאסי פשוט וידוע לכולנו: שתי פרוסות לחם, גבינה צהובה, לעיתים תבלין כזה או אחר, אולי פרוסת עגבנייה... וקיבלנו ארוחה מהירה ומספקת. 

אולם, גבינה צהובה אינה נחשבת למזון הבריא ביותר. מדוע? זוהי סוגיה רחבה שראויה לכתבה נפרדת ומעמיקה.

אבל לשמחתנו, ישנן דרכים ליהנות מטוסט טעים ומספק בגרסה בריאה יותר. אחת האפשרויות המעולות היא השימוש בטופו כתחליף לגבינה הצהובה. אפשר גם להוסיף תיבול לפי טעמכם האישי – סחוג, חוויאג' או כל תבלין אחר שאתם אוהבים. 

כמובן, מומלץ להשתמש בלחם מחמצת מלא וטבעי, ללא תוספת סוכר ושמן, כדי לשדרג עוד יותר את הערך התזונתי של הארוחה.

טוסט טופו בשילוב עם קערת סלט ירקות טרי לצידו מהווה ארוחה מאוזנת, מזינה ומספקת. שדרוג קטן של הטוסט המסורתי מאפשר לנו ליהנות מהמאכל האהוב בגרסה בריאה יותר, ובלי להתפשר על הטעם והסיפוק שהוא מעניק!

תהיו בריאים, ובתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי