
בריאות המזון

זרעי צ'יה הם הזרעים של צמח הסלביה היספניקה, שמקורו במרכז ודרום אמריקה. הצ'יה שימשה מזון בסיסי בתרבויות האצטקים והמאיה - ולמעשה, המילה "צ'יה" בשפת המאיה פירושה "כוח".
למרות גודלם הזעיר, זרעי צ'יה נחשבים ל"מזון על" - סופרפוד - הודות לריכוז יוצא דופן של רכיבים תזונתיים:
אומגה 3 מהצומח (חומצה אלפא-לינולנית - ALA)
חלבון מלא - כולל כל חומצות האמינו החיוניות
סיבים תזונתיים (כ-10 גרם ל-2 כפות!)
סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ ונוגדי חמצון רבים
בריאות הלב - תכולת האומגה 3 מסייעת בהפחתת כולסטרול ודלקת.
שובע ואיזון סוכר - הסיבים והג'ל שנוצר מהשריה עוזרים באיזון רמות הסוכר ובשמירה על תחושת מלאות.
עצמות חזקות - מקור מצוין לסידן מהצומח, כולל גם מגנזיום שמסייע בספיגה.
עיכול תקין - הסיבים תומכים בפעילות מעיים סדירה.
זרעי צ'יה סופגים פי 10-12 ממשקלם במים, ויוצרים ג'ל ייחודי. זה מאפשר לשלב אותם במגוון מנות:
מערבבים בתוך יוגורט, שייקים, פודינגים, גרנולה או דייסות
אפשר גם לאפות איתם (למשל: בלחם או קרקרים)
ניתן להשתמש בהם כתחליף לביצה באפייה טבעונית (מערבבים כפית זרעי צ'יה + 3 כפות מים ומשרים 10 דקות)
כדאי להשרות לפני אכילה - זרעים יבשים עשויים לספוח נוזלים בקיבה, דבר שעלול לגרום לאי נוחות.
לאכול במידה - למרות היתרונות, מדובר במרכיב עשיר מאוד - כף-שתיים ביום בהחלט מספיקות.
זרעי צ'יה הם דרך פשוטה, טעימה וטבעית להוסיף תזונה איכותית לשגרה היומית. מהשייק של הבוקר ועד הקינוח של הערב - כמה זרעים קטנים שיכולים לעשות שינוי גדול.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו