מה זה בכלל צ'יה – ולמה כולם מדברים עליה?
(צילום: Vera Larina/shutterstock)

בריאות המזון

מה זה בכלל צ'יה - ולמה כולם מדברים עליה?

הכוח של זרעים קטנים עם ערך תזונתי עצום: צ'יה היא לא טרנד - אלא סופרפוד אמיתי. עם חלבון מלא, אומגה 3, סיבים ונוגדי חמצון - זה המרכיב שמוסיף בריאות לכל ארוחה

אלעד צור
הוספת תגובה
מה זה בכלל צ'יה – ולמה כולם מדברים עליה?
(צילום: Vera Larina/shutterstock)
אא

מה זה בכלל צ'יה?

זרעי צ'יה הם הזרעים של צמח הסלביה היספניקה, שמקורו במרכז ודרום אמריקה. הצ'יה שימשה מזון בסיסי בתרבויות האצטקים והמאיה - ולמעשה, המילה "צ'יה" בשפת המאיה פירושה "כוח".

למה כולם מדברים עליהם?

למרות גודלם הזעיר, זרעי צ'יה נחשבים ל"מזון על" - סופרפוד - הודות לריכוז יוצא דופן של רכיבים תזונתיים:

  • אומגה 3 מהצומח (חומצה אלפא-לינולנית - ALA)

  • חלבון מלא - כולל כל חומצות האמינו החיוניות

  • סיבים תזונתיים (כ-10 גרם ל-2 כפות!)

  • סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ ונוגדי חמצון רבים

יתרונות בריאותיים

  1. בריאות הלב - תכולת האומגה 3 מסייעת בהפחתת כולסטרול ודלקת.

  2. שובע ואיזון סוכר - הסיבים והג'ל שנוצר מהשריה עוזרים באיזון רמות הסוכר ובשמירה על תחושת מלאות.

  3. עצמות חזקות - מקור מצוין לסידן מהצומח, כולל גם מגנזיום שמסייע בספיגה.

  4. עיכול תקין - הסיבים תומכים בפעילות מעיים סדירה.

איך אוכלים את זה?

זרעי צ'יה סופגים פי 10-12 ממשקלם במים, ויוצרים ג'ל ייחודי. זה מאפשר לשלב אותם במגוון מנות:

  • מערבבים בתוך יוגורט, שייקים, פודינגים, גרנולה או דייסות

  • אפשר גם לאפות איתם (למשל: בלחם או קרקרים)

  • ניתן להשתמש בהם כתחליף לביצה באפייה טבעונית (מערבבים כפית זרעי צ'יה + 3 כפות מים ומשרים 10 דקות)

כדאי לדעת:

  • כדאי להשרות לפני אכילה - זרעים יבשים עשויים לספוח נוזלים בקיבה, דבר שעלול לגרום לאי נוחות.

  • לאכול במידה - למרות היתרונות, מדובר במרכיב עשיר מאוד - כף-שתיים ביום בהחלט מספיקות.

שורה תחתונה:

זרעי צ'יה הם דרך פשוטה, טעימה וטבעית להוסיף תזונה איכותית לשגרה היומית. מהשייק של הבוקר ועד הקינוח של הערב - כמה זרעים קטנים שיכולים לעשות שינוי גדול.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי