רך, מנחם וטעים: כך תגרמו לאורז מלא להיות הכוכב של הצלחת
(צילום: Dean Clarke/shutterstock)

בריאות המזון

רך, מנחם וטעים: כך תגרמו לאורז מלא להיות הכוכב של הצלחת

אורז מלא שלא נדבק, לא מתייבש ולא מתפרק. כל השלבים למרקם מושלם – כולל הטיפים הקטנים שעושים את ההבדל. תוספת בריאה, קלה ואפילו מנחמת

דוד שריקי
הוספת תגובה
רך, מנחם וטעים: כך תגרמו לאורז מלא להיות הכוכב של הצלחת
(צילום: Dean Clarke/shutterstock)
אא

להכין אורז מלא טוב זה לא סתם – זה לדעת לקחת חומר גלם פשוט ולטפל בו באהבה וסבלנות, כדי שיצא רך, עשיר, עם מרקם לעיסה ומנחם, לא דביק מדי ולא קשה. במטבח המסורתי, ובמיוחד אצל מי ששומרת על הבריאות בלי לוותר על טעם – אורז מלא הוא בסיס נהדר.

הנה מתכון לאורז מלא שתמיד מצליח – עם שלבים מדויקים, וטיפים קטנים שעושים את ההבדל.

מרכיבים (ל-4 מנות):

1 כוס אורז מלא (רצוי אורז עגול מלא, אבל גם ארוך הולך מצוין)
2.5 כוסות מים רותחים
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
1 שן שום שלמה (אופציונלי, לניחוח)
אפשרות להעשיר: בצל קטן קצוץ, כפית כמון, מעט כורכום, או מקל קינמון – כל אחד נותן לו אופי שונה

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את האורז במסננת, עד שהמים יוצאים צלולים. זו פעולה חשובה שמנקה שאריות אבק וקצת מקלה על העיכול.

  2. משרים את האורז בקערה עם מים רגילים למשך שעה לפחות. אם יש זמן – שעתיים עד שלוש אפילו יותר טוב. השרייה מרככת את הקליפה של האורז ועוזרת לו להתבשל כמו שצריך.

  3. מסננים את האורז מהמים.

  4. בסיר בינוני שמים את שמן הזית, את הבצל אם בחרתם להשתמש, ומטגנים קלות עד שהבצל שקוף.

  5. מוסיפים את האורז המסונן, ומטגנים יחד כשתי דקות, עד שהאורז נעטף כולו בשמן והופך מעט שקוף. בשלב הזה אפשר להוסיף את השום והתבלינים (כמון, כורכום, קינמון – לפי טעמכם).

  6. מוסיפים את המים הרותחים והמלח, מערבבים בעדינות, מביאים לרתיחה.

  7. כשזה רותח – מנמיכים לאש קטנה מאוד, מכסים את הסיר, ונותנים לו להתבשל בסבלנות 45 דקות. לא להסיר את המכסה.

  8. לאחר 45 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10-15 דקות. זו מנוחה חשובה שגורמת לאורז להתייצב ולקבל מרקם אוורירי.

  9. פותחים את הסיר, מפרידים את הגרגרים בעזרת מזלג – והאורז מוכן, ריחני, רך וטעים.

טיפ:

אפשר להכין כמות כפולה מראש ולשמור בקופסה סגורה במקרר. נשמר היטב גם ליומיים-שלושה. מתאים כתוספת כמעט לכל תבשיל – מתבשיל עוף ועד ירקות בתנור.

להמשך קריאה <
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי