3 רכיבים, 5 דקות, והתוצאה? הפנקייקים הכי טעימים שתכינו!
פנקייקים (צילום: pixabay/pdoctor)

מתכונים ואוכל

3 רכיבים, 5 דקות, והתוצאה? הפנקייקים הכי טעימים שתכינו!

בלי קמח רגיל, בלי סוכר – אבל עם מתיקות טבעית ומרקם ממכר! מתכון קליל לפנקייקים מושלמים לבוקר בריא ומפנק

דוד שריקי
הוספת תגובה
3 רכיבים, 5 דקות, והתוצאה? הפנקייקים הכי טעימים שתכינו!
פנקייקים (צילום: pixabay/pdoctor)
אא

הפנקייקים האלה הם פשוט קסם. בלי סוכר, בלי גלוטן, אבל עם מתיקות טבעית ועדינות מטריפה. הם מושלמים לבקרים רגועים, כשהבית עדיין מתעורר לאיטו, עם ריח חמים שממלא את המטבח.

מצרכים (לכ-6 פנקייקים קטנים):

1 בננה בשלה (ככל שהבננה בשלה יותר, הפנקייקים מתוקים יותר)

1 ביצה

1⁄2 כוס קמח שיבולת שועל (אפשר לטחון שיבולת שועל דקה במעבד מזון)

1⁄4 כפית אבקת אפייה (לא חובה, אבל מוסיף אווריריות)

1⁄2 כפית תמצית וניל טבעית (לא חובה, אבל מוסיף ארומה נפלאה)

קורט מלח

מעט שמן קוקוס/חמאה לטיגון

אופן ההכנה:

מועכים היטב את הבננה בקערה בעזרת מזלג עד למרקם חלק.

מוסיפים את הביצה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה.

מוסיפים את קמח שיבולת השועל, אבקת האפייה, תמצית הווניל וקורט מלח. מערבבים עד שהתערובת אחידה (אם סמיך מדי – אפשר להוסיף כף חלב שקדים או מים).

מחממים מחבת נונסטיק עם מעט שמן קוקוס או חמאה.

יוצקים כפות מהבלילה למחבת, יוצרים פנקייקים קטנים ומבשלים על אש נמוכה-בינונית כ-2 דקות מכל צד, עד שהפנקייק מזהיב ויציב.

מגישים חם עם דבש, סילאן או מייפל טבעי, פירות טריים ואגוזים קצוצים.

טיפ לשדרוג:

ניתן להוסיף מעט קינמון לתערובת או כמה שוקולד צ'יפס מריר לפינוק אמיתי.

אפשר גם להפוך את הפנקייקים למיני-לביבות ולשלוח אותם לילדים בקופסת האוכל.

בתיאבון.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי