פשטידת תפוחים ושיבולת שועל ביתית
פשטידת תפוחים ושיבולת שועל ביתית (נוצר באמצעות בינה מלאכותית)

מתכונים עוגות

אחרי ימי חנוכה עמוסים בטיגונים: הגיע הזמן לפשטידת בריאות

אחרי ימים של טיגונים הגוף מבקש משהו אחר, פשטידת תפוחים ושיבולת שועל ביתית קלה להכנה, מתוקה במידה ומושלמת לחזרה רגועה לשגרה

דוד שריקי
הוספת תגובה
פשטידת תפוחים ושיבולת שועל ביתית
פשטידת תפוחים ושיבולת שועל ביתית (נוצר באמצעות בינה מלאכותית)
אא

אחרי שמונה ימים של סופגניות לביבות ושאר מטוגנים שמלווים את חנוכה מגיע הרגע שבו הגוף מבקש לנוח קצת. החגיגה הייתה שמחה ומלאת אור אבל עכשיו יש געגוע למשהו קל יותר. משהו שעדיין מרגיש מתפנק אבל לא מכביד. אחת הדרכים הטובות לחזור לשגרה היא לאפות קינוח ביתי שמביא מתיקות נעימה בלי שמן ובלי טיגון.

הפשטידה הזו משלבת בין שיבולת שועל לתפוחים טריים ויוצרת מאפה שממלא את הבית בריח טוב ומגיש פרוסה ביתית ובריאה. כל המרכיבים פשוטים ונמצאים כמעט בכל מטבח. אין צורך בציוד מיוחד ואין כאן מהלכים מסובכים. בסך הכל עבודה קצרה ועוד המתנה בסבלנות לתנור.

התוצאה היא קינוח שמתאים לצד כוס תה בערב או כתוספת לארוחת ערב רגועה אחרי ריצת החגים. הוא עסיסי בדיוק במידה מפני שהתפוחים מוסיפים רכות טבעית והשיבולת שועל נותנת תחושת שובע טובה. המתכון הזה מזכיר שאפשר להכין מתוק שגם עושה טוב וגם מרגיש ביתי ואותנטי.

פשטידת תפוחים ושיבולת שועל ביתית (נוצר באמצעות בינה מלאכותית)

מרכיבים:

  • מאה וחמישים גרם פתיתי שיבולת שועל אינסטנט
  • מאה גרם קמח חיטה
  • שלוש ביצים
  • מאה גרם סוכר
  • מאה ועשר גרם חמאה
  • כפית אבקת אפייה
  • עשרה גרם סוכר וניל
  • קורט מלח
  • ארבעה תפוחים טריים
  • אבקת סוכר לפיזור

אופן הכנה:

שוטפים את התפוחים היטב קולפים מסירים את הליבה וחותכים לקוביות קטנות כדי שיתפזרו היטב בתערובת.

בקערת מיקסר מקציפים חמאה רכה יחד עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה תוך כדי ערבוב רציף.

בקערה נפרדת מערבבים שיבולת שועל קמח אבקת אפייה מלח וסוכר וניל. מוסיפים את התערובת היבשה אל קערת החמאה והביצים. מוסיפים גם את קוביות התפוחים ומערבבים עד שהכל אחיד.

מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. מעבירים את הבלילה אל התבנית ומיישרים כך שתתקבל שכבה אחידה.

אופים בתנור שחומם מראש למאה שמונים מעלות במשך ארבעים עד חמישים דקות. בודקים מוכנות בעזרת קיסם או שיפוד עץ. כשהקיסם יוצא יבש מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט.

מחלצים מהתבנית ומפזרים מעל אבקת סוכר. מגישים חמים או בטמפרטורת חדר.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי