½ כוס חלב (אפשר חלב שקדים/סויה/שיבולת שועל לגרסה טבעונית)
½ כפית קינמון (אופציונלי, אבל מוסיף המון טעם!)
½ כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
מעט שמן קוקוס/חמאה לטיגון
אופן ההכנה:
מערבביםאתהחומריםהרטובים: בקערה גדולה מועכים היטב את הבננה, מוסיפים את הביצה, החלב ותמצית הווניל. מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
מוסיפיםאתהחומריםהיבשים: מוסיפים את שיבולת השועל הטחונה, אבקת האפייה, הקינמון והמלח. מערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת. אם הבלילה סמיכה מדי, אפשר להוסיף עוד מעט חלב.
מחממיםמחבתנונסטיק: משמנים קלות עם שמן קוקוס או חמאה, ויוצקים מהבלילה בעזרת כף ליצירת פנקייקים קטנים.
מטגנים: מבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שמופיעות בועות קטנות על פני הפנקייק (כ-2 דקות), הופכים בזהירות ומטגנים עוד דקה-שתיים עד להזהבה.
מגישיםחם: מומלץ להגיש עם דבש טבעי, סירופ מייפל, יוגורט, פירות טריים, או מעט חמאת בוטנים.