
בריאות

החורף מתקרב אלינו בצעדי ענק, ובחורף אנחנו אוהבים לאכול מזון חם ומזין.
הקטניות הן מזון מעולה, עתיר סיבים, עתיר מינרלים, ונפלא לשימוש בתבשילים עם כוסמת או קינואה, או לבד כשלעצמן. אבל חשוב מאוד לדעת כיצד להכין אותן נכון כדי להפיק מהן את המקסימום התזונתי.
ראשית, לפני בישול הקטניות, חשוב מאוד להשרות אותן למספר שעות במים. השריה היא שלב קריטי.
מי שיכול במאמץ מועט נוסף, כדאי גם להנביט את הקטניות עוד יום או יומיים, עד שיוצא להן "זנב" קטן לבן. זה משביח את הקטניות בצורה משמעותית ביותר ומעשיר את הקטניות עוד יותר.
זאת, משום שכמות הוויטמינים בקטניות מונבטות גדלה בצורה משמעותית. לפי מחקרים שנעשו, ויטמין C בעדשים שהונבטו נמצא בשיעורים של 1,000% יותר מאשר בעדשים שלא הונבטו!
בנוסף, גם ספיגת המינרלים משתפרת מאוד. יש מרכיב בקטניות שלנו הנקרא חומצה פיטית, שמעכב ספיגת מינרלים. השריה, והנבטה עוד יותר מכך, מנטרלות את החומצה הפיטית, וכך משתפרת ספיגת המינרלים מהקטניות.
תהיו בריאים!
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו