הסלט הזה גונב את ההצגה של שבועות – עם אפרסק צלוי וטוויסט חלבי מפתיע
סלט פרסקה עם אפרסק צלוי, מוצרלה ועלי בזיליקום. (צילום: בינה מלאכותית)

מתכונים סלטים

הסלט הזה גונב את ההצגה של שבועות - עם אפרסק צלוי וטוויסט חלבי מפתיע

מנה אחת קלה, חגיגית ומרשימה שתכבוש את שולחן החג: סלט פרסקה עם מוצרלה, בזיליקום ופקאנים - השילוב שיגרום לאורחים לבקש מתכון לפני שתספיקו לומר 'חג שמח'

דוד שריקי
הוספת תגובה
הסלט הזה גונב את ההצגה של שבועות – עם אפרסק צלוי וטוויסט חלבי מפתיע
סלט פרסקה עם אפרסק צלוי, מוצרלה ועלי בזיליקום. (צילום: בינה מלאכותית)
אא

מרכיבים:

  • 2 אפרסקים בשלים אך יציבים, חצויים ופרוסים לפלחים עבים

  • 200 גרם כדורי מוצרלה בייבי (או מוצרלה רגילה חתוכה לקוביות)

  • חופן עלי בזיליקום טריים

  • חופן פקאנים - מסוכרים או קלויים לפי הטעם

  • 1-2 כפות בלסמי מצומצם (אפשר גם בלסמי איכותי לא מצומצם)

  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה

  • מלח ים גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. צליית האפרסקים:
    חמם מחבת פסים (או גריל) על להבה גבוהה. הברש קלות את פרוסות האפרסק במעט שמן זית וצלה אותן כ-2 דקות מכל צד, עד שיתקבלו פסי צריבה עדינים והריח יעלה. חשוב לא לצלות יותר מדי כדי שלא יתרככו ויאבדו צורתם.

  2. הרכבת הסלט:
    סדר על צלחת הגשה שטוחה את פרוסות האפרסק הצלוי. פזר מעל את כדורי המוצרלה. קרע ביד את עלי הבזיליקום והוסף בנדיבות.

  3. תוספות וסיום:
    פזר מעל הפקאנים. תבל במלח ים גס ופלפל גרוס. זלף את שמן הזית מעל כל הסלט, ולבסוף טפטף את הבלסמי המצומצם בתנועות עדינות לקישוט וטעם.

טיפ של בית:

אם רוצים להוסיף עוד שכבת טעם - ניתן לגרר קליפת לימון טרי מעל ממש לפני ההגשה, או לשלב רצועות דקות של צנונית טרייה לקונטרסט מרענן.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי