גלידה מאבוקדו? כן, וזה טעים בטירוף
ג(צילום: Gunn Polparsi/shutterstock)

מתכונים ואוכל

גלידה מאבוקדו? כן, וזה טעים בטירוף

מרקם קטיפתי, מתכון פשוט וטעם מפתיע – כך הפך האבוקדו לקינוח הכי מדובר של הקיץ

אלעד צור
הוספת תגובה
גלידה מאבוקדו? כן, וזה טעים בטירוף
ג(צילום: Gunn Polparsi/shutterstock)
אא

שומנים טובים, מרקם קרמי וטוויסט לימוני: כך תכינו בבית את הקינוח הכי מרענן של הקיץ - בריא, טבעי ומפתיע בטעם

אם אתם מחפשים קינוח שהוא גם מרענן, גם בריא וגם שובר שגרה - כדאי שתכירו את הטרנד הקולינרי שמתחיל לתפוס תאוצה בישראל: גלידת אבוקדו.

בזכות המרקם העשיר והחמאתי של הפרי, מתקבלת גלידה קרמית במיוחד - בלי טיפת שמנת או תוספים תעשייתיים. מעבר למרקם המפנק, מדובר בקינוח שכולו שומנים בריאים, סיבים תזונתיים, ויטמינים ונוגדי חמצון.

כך תכינו בבית - בפשטות:

  • 1 אבוקדו בשל ורך
  • 1⁄2 כוס חלב קוקוס (מלא)
  • 2 כפות דבש (או ממתיק טבעי אחר)
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. מעבירים לתבנית גלידה או כלי שטוח ומקפיאים למשך 4-6 שעות לפחות.

לפני ההגשה - כדאי להוציא ל־5 דקות לטמפרטורת החדר כדי לרכך מעט.

רוצים לשדרג?

שפים וגלידריות גורמה ברחבי העולם כבר לקחו את הגלידה הזו צעד קדימה:

  • תוספת וניל טבעי או שבבי שוקולד מריר
  • שילוב של מנגו, אננס או נענע
  • הגשה עם שקדים קצוצים, קוקוס קלוי או טחינה גולמית
להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי