
בריאות

משתמשים בשמן זרעי ענבים במטבח שלכם? תחשבו שוב!
רבים רואים בשמן זרעי ענבים אופציה בריאה לבישול ולסלטים.
אחרי הכל, זה שמן צמחי, נכון? אבל המציאות מורכבת יותר.
ראשית, שמן זרעי ענבים מכיל כמות גדולה מאוד של חומצת שומן מסוג אומגה 6, ואינו מכיל כמעט בכלל חומצות שומן מסוג אומגה 3.
היחס הוא בערך פי 60 אומגה 6 לעומת אומגה 3, פער עצום!
למי שלא זוכר, נזכיר כי אומגה 6 עלול להיות בעייתי מאוד במינונים גבוהים.
אומגה 6 היא חומצת שומן פרו־דלקתית, כלומר היא מעודדת תהליכי דלקת בגוף.
ככל שנצרוך ממנה פחות, כך עדיף לבריאותנו.
אז במה כדאי להשתמש?
לסלטים שלכם תמיד כדאי שתעדיפו שמן זית או שמן אבוקדו.
אם אתם מחפשים תחליף לאפייה, בישול או טיגון (ועדיף כמה שפחות טיגון), השתמשו גם כן בשמן זית, שמן קוקוס או שמן אבוקדו.
ולמה דווקא השמנים האלה?
משום ששמני הפירות הללו, קוקוס, אבוקדו וזית, מכילים כמות קטנה הרבה יותר של אומגה 6 לעומת שמן זרעי ענבים.
זו בחירה פשוטה שיכולה לעשות הבדל אמיתי לבריאות שלכם.
תהיו בריאים!
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו