
מתכונים ואוכל

1 גזר קטן חתוך לקוביות קטנטנות
1 קישוא קלוף וחתוך דק
1 בצל קטן חתוך לשניים (לא קצוץ)
1/2 תפוח אדמה קטן (רשות)
ענף סלרי קטן (עם העלים)
1/3 כפית מלח
1 כף שמן זית
מים - כ-6 כוסות
בסיר קטן, שמים את כל הירקות עם המים והמלח.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה קטנה כ-30 דקות עד שהירקות רכים.
מוסיפים את שמן הזית לקראת הסוף, ומבשלים עוד 2 דקות.
מוציאים את הבצל ואת עלי הסלרי לפני ההגשה (השאירו רק את הירקות הקטנים במרק).
מגישים חם, עם כף, בשקט.
אפשר להתחיל את היציאה מהצום עם כמה לגימות מים פושרים, לחכות 10 דקות, ואז לשתות את המרק.
מי שרוצה - אפשר להוסיף למרק מעט אטריות דקיקות לקראת סוף הבישול.
זה מרק "של התחלה" - לא בא לתת שובע, אלא חיבוק ראשון לבטן ריקה.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו