הטריק הקטן שהופך עגבניות פשוטות למנה שכולם מדברים עליה
סלט עגבניות צלויות. (צילום: Ryzhkov Photography/shuttrstock)

מתכונים סלטים

הטריק הקטן שהופך עגבניות פשוטות למנה שכולם מדברים עליה

טיפה שמן זית, אפייה קצרה - והעגבניות מתקרמלות. כשהן פוגשות לאבנה ובזיליקום? זו כבר אהבה בצלחת.

דוד שריקי
הוספת תגובה
הטריק הקטן שהופך עגבניות פשוטות למנה שכולם מדברים עליה
סלט עגבניות צלויות. (צילום: Ryzhkov Photography/shuttrstock)
אא

מצרכים (ל-4 סועדים):

לעגבניות הצלויות:

  • 500 גרם עגבניות שרי (רצוי אדומות וצהובות מעורבבות), חצויות

  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה

  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

  • 1 שן שום פרוסה דק (אופציונלי)

לסלט:

  • 200 גרם גבינת לאבנה (אפשר גם יוגורט סמיך אם רוצים גרסה קלילה)

  • חופן עלי בזיליקום טריים, שלמים או קצוצים גס

  • 2 כפות שקדים פרוסים קלויים (אפשר גם פקאן או אגוזי לוז)

  • כפית גרידת לימון טרייה

  • מעט שמן זית נוסף לזילוף

  • קורט סומאק או זעתר, לקישוט


אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את חצאי העגבניות על תבנית עם נייר אפייה, כשהצד החתוך כלפי מעלה.
    מטפטפים מעל שמן זית, מפזרים מלח, פלפל, ואם רוצים - גם פרוסות שום.

  2. צולים כ-20 דקות, עד שהעגבניות מתכווצות מעט, מקבלות צבע עמוק וריח מתוק-חרפרף.

  3. נותנים לעגבניות להתקרר לטמפרטורת החדר.

  4. מסדרים על צלחת שטוחה שכבה של גבינת לאבנה.

  5. מעל מניחים בעדינות את העגבניות הצלויות. מפזרים בזיליקום, גרידת לימון, שקדים קלויים, ובוזקים מעט סומאק או זעתר.

  6. מסיימים בזילוף שמן זית איכותי.

טיפ קטן:

רוצים להפוך את הסלט לארוחה שלמה?
הוסיפו טוסטונים קראנצ’יים בצד, או אפילו חצי כוס קינואה/בורגול מבושל לתוך הסלט עצמו - ותקבלו מנה עשירה ומאוזנת.

להמשך קריאה <
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי