הסופריטו שחוזר הביתה: מתכון קלאסי לבשר ותפוחי אדמה
(צילום: Natalia Hanin/shuttrstock)

מתכונים בשריים

הסופריטו שחוזר הביתה: מתכון קלאסי לבשר ותפוחי אדמה

בין אם קראתם לזה סופריטו או תבשיל של סבתא - בשר שמושחם נכון, תפוחי אדמה שסופגים כל טעם, ותבלינים שמרכיבים את אחד המתכונים הכי מחממים שיש

דוד שריקי
תגובה אחת
הסופריטו שחוזר הביתה: מתכון קלאסי לבשר ותפוחי אדמה
(צילום: Natalia Hanin/shuttrstock)
אא

מרכיבים:
1 ק"ג בשר בקר לבישול ארוך (שריר, כתף או צוואר), חתוך לקוביות בינוניות
6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גסות
1 בצל גדול קצוץ
6 שיני שום פרוסות
½ כוס שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מים לכיסוי
מיץ מחצי לימון (לא חובה)
כף פטרוזיליה קצוצה לקישוט (למי שאוהב)

אופן ההכנה:
בסיר כבד, מחממים את שמן הזית ומשחימים את קוביות הבשר מכל הצדדים. זהו שלב חשוב שנותן עומק לכל התבשיל.
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום הפרוס וממשיכים בטיגון קצר עד שהריח משתחרר.
מוסיפים את הפפריקה והכורכום, מערבבים היטב כדי לפתוח את הטעמים.
מכניסים את תפוחי האדמה ומערבבים שיספגו מהשמן והתבלינים.
ממלאים מים עד כיסוי, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים, עד שהבשר רך מאוד והתפודים סופגים את כל הטעמים.
בסיום הבישול, אם רוצים - מוסיפים מעט מיץ לימון לאיזון. לפני ההגשה אפשר לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה.

הטעם משתבח עוד יותר ביום שאחרי, כשהתבשיל נח וקולט את כל העושר שיצרנו.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי