זה מה שכדאי לאכול כשמרגישים לחץ או חרדה – ויש לכם את זה כבר במקרר
טוסט אבוקדו. (צילום: sweet marshmallow/shuttrstock)

לייף סטייל

זה מה שכדאי לאכול כשמרגישים לחץ או חרדה - ויש לכם את זה כבר במקרר

אבוקדו, תה קמומיל ושיבולת שועל - רשימת מזונות יומיומיים שיכולים לעזור לכם להרגיש רגועים ומאוזנים יותר

נעם ברקאי
הוספת תגובה
זה מה שכדאי לאכול כשמרגישים לחץ או חרדה – ויש לכם את זה כבר במקרר
טוסט אבוקדו. (צילום: sweet marshmallow/shuttrstock)
אא

על רקע התחושות הקשות שאופפות את הציבור בישראל בימים מתוחים אלה - כאשר רבים מחפשים דרכים להרגיע את מערכת העצבים, לשוב לשגרה ולאזן את הנפש - מתברר שלמזון שאנו צורכים יש תפקיד מכריע בהרבה מכפי שנהוג לחשוב. לפי מומחים לתזונה קלינית, ניתן לתמוך בפעילות מערכת העצבים ולצמצם תסמיני חרדה באמצעות רכיבים תזונתיים ייעודיים.

"האיזון של נוירוטרנסמיטורים במוח, כמו סרוטונין, מושפע באופן ישיר מהרכב התזונה ומהסביבה הביולוגית של חיידקי המעי", מסבירה אלי מילר, דיאטנית קלינית ומחברת הספר 'Anti-Anxiety Diet'. לדבריה, שילוב נכון של חלבונים, שומנים איכותיים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון - יכול לסייע באיזון רגשי ולהפחית חרדה.

המזונות שתורמים לרוגע - ונמצאים בכל סופר

  • בשר הודו: עשיר בטריפטופן - חומצת אמינו התורמת לייצור סרוטונין בגוף, ומסייעת להרגעה טבעית. ניתן למצוא את הרכיב גם באגוזים וקטניות.

  • סלמון: דג מים קרים המכיל כמות גבוהה של אומגה 3 - חומצת שומן החיונית לתפקוד תקין של מערכת העצבים ולשיפור מצב הרוח.

  • שוקולד מריר: מכיל נוגדי חמצון התורמים להורדת לחץ דם ושיפור זרימת הדם למוח. מחקרים מצאו קשר בין צריכתו להורדת הורמוני סטרס.

  • אספרגוס: ירק עשיר בחומצה פולית ובסיבים פרוביוטיים, שתורמים לפעילות מערכת העיכול - ומכאן גם למצב הרוח.

  • כרוב כבוש וירקות מוחמצים: מאכלים מותססים מחזקים את מערכת העיכול ואת האיזון הביולוגי של החיידקים במעי - מה שמשפיע ישירות על מערכת העצבים המרכזית.

  • פירות הדר: ויטמין C שבקליפתם ובמיץ מסייע בהפחתת הורמוני סטרס, ומשפר את ההתמודדות של הגוף עם מצבי חירום נפשיים ופיזיים.

  • ברוקולי וירקות ירוקים: מכילים מגנזיום - מינרל המרפה שרירים ותורם לאיזון נוירולוגי.

  • אבוקדו: מקור עשיר לשומנים חד בלתי רוויים, ויטמיני B ואשלגן - רכיבים הקשורים לתפקוד קוגניטיבי ואיזון רגשי.

  • שיבולת שועל: דגן עשיר בסיבים ובמגנזיום, תורם לאנרגיה יציבה ולשיפור מצב הרוח.

  • תה קמומיל: מחקרים מהשנים האחרונות מצאו קשר מובהק בין שתיית תה קמומיל לבין ירידה בתחושת חרדה ושיפור איכות השינה.

תובנה לסיום

בזמן שחלק מהציבור פונה לתרופות הרגעה או שיטות טיפול אלטרנטיביות, לא כדאי לשכוח שהצלחת היומית שלנו היא חלק בלתי נפרד מבריאות הגוף - והנפש. שינוי קטן בהרגלים הקולינריים עשוי להוות בסיס יציב יותר לרוגע פנימי - במיוחד בזמנים סוערים כל כך.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי