
בריאות

המתח הנפשי ששוטף את ישראל עם פתיחת מבצע "עם כלביא" וההסלמה מול איראן מורגש בכל בית. תחושת חוסר האונים, דפיקות הלב המואצות והחרדה - הפכו לחלק מהיומיום של אזרחים רבים, אשר מוצאים עצמם לעיתים תכופות במרחבים המוגנים. דווקא ברגעים אלו, כשהגוף דרוך והנפש סוערת, לתזונה יכולה להיות השפעה ישירה על היכולת לשמור על איזון רגשי.
מומחים לתזונה ולבריאות הנפש מציינים כי ישנם מזונות מסוימים שצריכתם תורמת לויסות רגשי, להפחתת הורמוני סטרס ולתחושת רוגע כללית. להלן חמישה מזונות שכדאי להחזיק בהישג יד - גם במקלטים:
כמקור מצוין לפחמימות מורכבות, שיבולת שועל מסייעת בשחרור מבוקר של סרוטונין - מוליך עצבי שמקושר לרוגע ותחושת רווחה נפשית. דייסה עם קינמון ובננה היא פתרון זמין שיכול לספק אפקט מרגיע באופן כמעט מיידי.
האבוקדו עתיר באשלגן, מגנזיום ושומנים בלתי רוויים - רכיבים שמאזנים את מערכת העצבים. מריחה פשוטה של מחית אבוקדו על פרוסת לחם מלא עם מעט לימון ומלח טבעי, יכולה לשמש כארוחת ביניים מזינה ומרגיעה.
מחקרים מראים כי שוקולד מריר איכותי (מעל 70% מוצקי קקאו) עשוי להפחית את רמות הקורטיזול - הורמון הלחץ בגוף. הקפדה על מינון מתון ובחירה נכונה של סוג השוקולד הופכות אותו לכלי מרגיע ולא רק לפינוק רגעי.
תה צמחים הוא אמצעי מוכר להפגת מתחים. קמומיל ומליסה, הידועים ביכולות ההרגעה שלהם, יכולים להוות "תרופת סבתא" אפקטיבית - במיוחד כאשר הם נצרכים באיטיות, עם מודעות לריח ולחום.
שתי כפות ביום מספקות חומצות שומן מסוג אומגה 3, לצד נוגדי חמצון ומינרלים התורמים לאיזון רגשי ומנטלי. הם יכולים להיכנס לתיק כאופציה בריאה ונגישה, או להעשיר סלטים ומנות קלות גם במרחב המוגן.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו