מתכונים ואוכל
המתכון הזה נולד מתוך געגוע – לטעם של מדורה בשבת בצהריים, לריחות של טחינה טרייה ולפריכות של כרוב שבדיוק נחת על קרש החיתוך. הוא מתאים גם לארוחת ערב קלילה וגם לאירוח מעורר התפעלות. ויש לו קסם: השילוב בין המתוק של הבטטה, החריפות העדינה של הכרוב והקרמיות המרעננת של הטחינה – פשוט מרקיד את החיך.
2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
2 כפות שמן זית
כפית כמון טחון
כפית פפריקה מעושנת (או רגילה)
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
1/2 כוס טחינה גולמית איכותית
מיץ מלימון אחד גדול
צרור קטן של פטרוזיליה (או כוסברה, למי שאוהב)
1 שן שום
1/3 כוס מים קרים (להוסיף בהדרגה)
מלח לפי הטעם
1/4 כרוב סגול קטן, פרוס דק מאוד
1 כף חומץ תפוחים או לימון
1 כף שמן זית
קורט מלח
מעט סילאן או סוכר (מאזן את החמיצות)
טורטיות קטנות (אפשר תירס, חיטה מלאה או לחוח דק)
עלי נענע, רצועות צ'ילי, פרוסות אבוקדו – לבחירה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מערבבים את קוביות הבטטה עם שמן זית, כמון, פפריקה, מלח ופלפל.
פורשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים כ-25 דקות, עד שהן רכות וזהובות בקצוות.
טוחנים את כל חומרי הטחינה בבלנדר קטן או בעזרת מוט בלנדר – עד לקבלת מרקם חלק וירקרק.
טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להוסיף מים לפי הצורך אם רוצים מרקם נוזלי יותר.
מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
מעסים את הכרוב קלות עם הידיים – זה ישחרר את המיצים ויעגל את הטעמים.
מחממים קלות את הטורטיות על מחבת יבשה.
מניחים שכבה של טחינה, מעליה בטטה צלויה, סלט כרוב וירוקים אם רוצים.
מקפלים בעדינות ואוכלים מיד – כשהכול עוד חם וריחני.
אם נשארו בטטות וטחינה – הן משתלבות נפלא גם בתוך קערת קינואה או סלט ירוק. את סלט הכרוב אפשר לשמור בצנצנת והוא משתבח אחרי כמה שעות.
הטאקו הזה הוא כמו שיר ישן בלבוש חדש. משהו בו מרגיש כמו בית – אבל עם נגיעה מהעולם. כזה שמכינים לשבת, או סתם ביום חול שרוצים בו חיבוק של טעמים. רוצה שאכין גם גרסה עם דג או בשר?
את כלה? זה קללל מזמינים עכשיו ערב הפרשת חלה קדוש או חוג בית >>> לחצו כאן!
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו