מתכונים ואוכל

ביסקוטי איטלקי קריספי – מושלם ליד התה

שני שלבי אפייה: ביסקוטי פריך עם אגוזים, פירות יבשים ושוקולד צ’יפס – מתכון קלאסי באפייה כפולה שמעניק לו מרקם קריספי מושלם. מושלם לצד כוס תה חם או קפה

עידו לוי
5 תגובות
אא
אריאל זיידן. (צילום: ערוץ 2000)

עוגיות ביסקוטי 

מצרכים:
2 וחצי כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
‏רבע כפית מלח
3 ביצים גודל לארג׳
כוס סוכר לבן
כפית תמצית וניל
שקית סוכר וניל
כפית משקה אלכוהולי ( ליקר)
 כף גרדת תפוז 
‏100 גרם אגוזי לוז
100 גרם שקדים
50 גרם חמוציות
50 גרם צימוקים לבנים
50 גרם שוקולד צ׳יפס קטנים

אופן ההכנה:
בקערת יבשים מכניסים קמח אבקת אפייה מלח  אגוזי לוז שקדים חמוציות צימוקים ושוקולד ציפס מערבבים היטב ומניחים בצד.
במיקסר מכניסים את הביצים מקציפים מעט תוך כדי מוסיפים את הסוכר לאחר מכן מוסיפים תמצית וניל את הליקר וגרידת התפוז.
מכניסים את תערובת היבשים בשני פעימות בערבוב עדין עד לקבלת תערובת אחידה.
בידיים רטובות ניקח בכל פעם כמות.
מן התערובת ניצור גליל ונניח על גבי נייר אפייה.
כך 3 פעמים.
נכניס לתנור למשך חצי שעה 180 מעלות, עד מצב הזהבה ובנקישה שומעים בצק מעט קריספי.
נוציא מן התנור נצנן היטב (כמה שעות טובות)
נפרוס באמצעות סכין משוננת את 3 הגלילים נניח אותם על גבי נייר אפיה זה לצד זה ונכניס שוב לתנור לחצי שעה ב -140 מעלות 
זהירות לא לשרוף!!

מומלץ להגיש ליד כוס תה חם

המתכון המלא

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי