ט"ו בשבט
ברוך הבא למטבח החמים שלי. ט"ו בשבט מתקרב, ואין כמו עוגה ביתית, מלאה בטוב הארץ, שתמלא את הבית בניחוחות חמימים ותזכיר לנו כמה שפע וברכה יש בפירות שניתנו לנו.
העוגה הזו נולדה אצלי אחרי שטעמתי משהו דומה אצל סבתא. היא הייתה מספרת שכשהייתה ילד, היו מכינים עוגות עם מה שיש – ותמיד היה בבית מלאי של פירות יבשים ואגוזים. הם נתנו את המתיקות הטבעית, המרקם העשיר והניחוח שפשוט עושה חשק לכוס תה ליד. מאז, הפכה לעוגת הבית שלנו בט"ו בשבט – רכה, לחה, מתובלת בעדינות ומשלבת בתוכה בדיוק את מה שהחג הזה מסמל: חיבור לאדמה, לשורשים ולמסורת החמה של בית יהודי.
אז קדימה, בואו נאפה יחד עוגה שכל ביס ממנה הוא חגיגה של טעמים וזיכרונות.
לתיבול ולאווירה:
למרקם עשיר ומפנק:
השחקנים הראשיים – הפירות והאגוזים:
זו עוגה שמשתבחת עם הזמן, כך שאם תצליחו להתאפק ולא לחסל אותה מיד, היא תהיה עוד יותר טובה למחרת. חג ט"ו בשבט שמח ומלא בטוב.
מיוחד לט"ו בשבט! לחצו כאן וקבלו את המתכון הסודי לביסקוטי המושלם – בחינם למייל >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו