5 יתרונות בריאותיים מדהימים של עלי סלק
קרדיט: canva

בריאות

5 יתרונות בריאותיים של עלי סלק ירוק (מנגולד)

אוהבים מנגולד? כדאי לכם להגביר את צריכתו, שכן הנפלאות שהוא מחולל בגוף, לגמרי שוות את זה

מנחם גלזר   
0
5 יתרונות בריאותיים מדהימים של עלי סלק
קרדיט: canva
אא

עלי סלק הם עלים שעשירים ביותר בחומרים מזינים חיוניים כמו ויטמינים, מינרלים, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים אלו כמו גם הסיבים התזונתיים הרבים שיש בהם, מעודדים שמירה על מערכת חיסון בריאה, ולא רק. בעלי הסלק ישנה חומצה בריאה שלמעשה מעכבת תהליכים של פירוק סוכרים פשוטים, דבר שמלעשה שומר על רמת סוכר מאוזנת במחזור הדם. 

 

הכי טוב  לצרוך את עלי הסלק כשהם טריים או מאודים, אבל אם הטעם שלהם דומיננטי מדי עבורכם, גם טיגון העלים (בקציצות למשל) יעשה את העבודה. 

 

חשוב לעבד את העלים כמה שפחות כדי לשמור על הויטמינים הרבים שלהם, ובפרט על ויטמין K ואשלגן, שבונים את תאי המוח ועוזרים לשמור על ריכוז, יכולת קוגניטיבית וחשיבה טובה. 

 

אלו מקצת היתרונות שתוכלו ליהנות מהם במידה ותצרכו יותר עלי סלק:

 

1. נוגדי חמצון רבים שיגנו על גופכם

 

עלי סלק מכילים נוגדי חמצון רבים וביניהם בטא קרוטן ופלבנואידים שמסייעים לשמירה על הגוף ומיגור דלקות ומחלות כרוניות למיניהן (לרבות סרטן).

 

 

2. מערכת עיכול בריאה יותר

 

כאמור, הסיבים החשובים שבעלי הסלק מעודדים עיכול תקין ומונעים בעיות במערכת העיכול, לרבות עצירות או שלשולים. 

 

 

3. תכונות אנטי-דלקתיות 

 

על בטאאין שמעתם? מדובר באחד החומרים היותר עוצמתיים מבחינת לוחמה בדלקות, וכשהוא נמצא ברמה גבוהה בגופנו הוא נלחם ברדיקלים חופשיים וממגר מהגוף דלקות, כולל דלקות חריפות כמו דלקת פרקים. 

 

 

4. שמירה על בריאות העצמות 

 

בעלי הסלק יש רמה גבוהה של ויטמין K ששומר בין היתר על בריאותן של העצמות ומונע מחלות שקשורות לעצמות כמו ראומטיזם ואוסטאופורוזיס. 

 

 

5. איזון לחץ הדם

 

עלי הסלק והרמה הגבוהה של האשלגן שבהם מווסתים ומאזנים את רמת לחץ הדם שלנו, ומסוגלים לסייע בהרחבת כלי הדם ובזרימת דם טובה יותר בגוף. 

 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי