סופגניות מושלמות לחנוכה עם פס לבן ומילוי קלאסי - מתכון מנצח לחג (צילום: גב' ד. קדוסי)
הסופגניות המושלמות כמו בקונדיטוריה (צילום: גב' ד. קדוסי)

מתכונים לחנוכה

המתכון לסופגניות המושלמות עם הפס הלבן | כל הטיפים

כל הסודות לסופגניה אוורירית, מטוגנת בדיוק הנכון, ממולאת בכל טוב ועם הפס הלבן כמובן. גב' ד. קדוסי עם הטיפים שיגרמו לסופגניות להיראות כאילו יצאו מקונדיטוריית בוטיק

גב' ד. קדוסי
הוספת תגובה
סופגניות מושלמות לחנוכה עם פס לבן ומילוי קלאסי - מתכון מנצח לחג (צילום: גב' ד. קדוסי)
הסופגניות המושלמות כמו בקונדיטוריה (צילום: גב' ד. קדוסי)
אא

אין כמו ריח של סופגניות שתופס את כל הבית בחנוכה. המתכון הזה מלווה אותי כבר שנים, אחרי הרבה ניסיונות, טיפים וטעימות, הגעתי לנוסחה מדויקת שמבטיחה סופגניות אווריריות עם פס לבן באמצע וטעם שמלטף את הלב. בואו נתחיל:


מצרכים (לכ-25 סופגניות בינוניות):

  • 1 ק״ג קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ½ כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 חלמונים
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 1.5-2 כוסות מים פושרים (להוסיף בהדרגה לפי הצורך)
  • קורט מלח
  • 1 כף עראק / ברנדי (לא חובה, אבל נותן ארומה נעימה ועוזר לתפיחה)

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק:
    בקערת מיקסר עם וו לישה, נתחיל מערבוב כל החומרים היבשים: קמח, שמרים, וסוכר. נתחיל לערבל על מהירות נמוכה, ונוסיף חצי מכמות המים הפושרים.
    כשנוצר בצק גס, נוסיף את שאר המים בהדרגה עד שנקבל בצק רך ודביק במידה.
  2. מעשירים את הבצק:
    נוסיף את הביצים, החלמונים, השמן, הברנדי והמלח, וניתן למיקסר לעבוד לפחות 10 דקות לישה.
    הסבלנות כאן משתלמת, הבצק אמור להיות רך, מעט מבריק ולא נפרד לחלוטין מהדפנות.
  3. התפחה ראשונה:
    נעביר את הבצק לקערה משומנת, נמשח אותו מעט בשמן מלמעלה ונכסה היטב (ניילון נצמד או מגבת לחה).
    נתפיח כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

עיצוב הסופגניות:

  1. חלוקה ויצירה:
    נוריד אוויר מהבצק בעדינות, ונחלק לכדורים של כ-65 גרם כל אחד (או לפי העין).
    מניחים כל כדור על ריבוע קטן של נייר אפייה, כך יהיה לנו קל לטגן מבלי לפגוע בתפיחה.
  2. התפחה שנייה:
    נתיז ספריי שמן קליל על כל כדור, ונכסה בשקית גדולה או מגבת.
    ניתן להם לתפוח שוב, הפעם ל-1-2 שעות, עד שהן אווריריות ממש.

מניחים כל כדור על ריבוע קטן של נייר אפייה, כך יהיה לנו קל לטגן מבלי לפגוע בתפיחה.טיגון מושלם:

6. סוד הפס הלבן!
מחממים שמן קנולה בסיר עמוק ל-165 מעלות. חובה להשתמש במדחום, זה סוד הפס הלבן!
נסו להשיג מדחום, זה סוד הפס הלבן!
אין מדחום? אין בעיה, ננעץ קיסם ארוך בשמן, ואם יש סביבו בועות קטנות, השמן מוכן.
טיפ בריאותי חשוב: הוסיפו לשמן גזר שלם לא מקולף, הוא מונע התחמצנות השמן ושומר על צבע זהוב נקי.
אל דאגה, הנייר אפיה נשלף לבד לאחר כמה שניות

7. לטגן כמו מקצוענים:
מכניסים כל סופגניה עם נייר האפייה (הוא נשלף לבד לאחר כמה שניות עם מלקחיים).
מטגנים 2-3 דקות צד ראשון, הופכים, ועוד דקה בלבד לצד השני.
חשוב לא לעבוד עם להבה גבוהה, עדיף סבלנות על פני סופגניה שרופה.
מושלמים!מילוי וציפוי, תנו לדמיון לעבוד:

  1. אפשרויות למילוי:
    • קצפת וניל:
      להקציף 500 מ"ל שמנת מתוקה + שקית פודינג וניל + ½ כוס חלב קר.
      לתוספת טעם, הוסיפו כמה כפות של ממרח שאוהבים: ריבת חלב, שוקולד, עוגיות לוטוס, אוראו מרוסק ועוד.
    • ריבת תות קלאסית, אי אפשר לטעות.

סופגניות אווריריות עם פס לבן באמצע

  1. טיפ: למלא רק כשהסופגניות התקררו! אחרת הקרם יימס.
  2. לציפוי:
    • סוכר לבן פשוט, הכי נוסטלגי.
    • או ציפוי שוקולד: ממיסים 200 גרם שוקולד (חלב או לבן) עם 2 כפות שמן, טובלים את החלק העליון, ומקשטים בסוכריות צבעוניות.

כמו בקונדיטוריה. (צילום: גב' ד. קדוסי)
תנו לדמיון לעבוד. (צילום: גב' ד. קדוסי)
תנו לדמיון לעבוד. (צילום: גב' ד. קדוסי)תנו לדמיון לעבוד. (צילום: גב' ד. קדוסי)לסיכום, טיפים מהלב:

  • הסבלנות בתפיחה והטמפרטורה של השמן, הם כל הסיפור.
  • שמירה על אוויר בבצק תביא את התוצאה הכי קלילה שיש.
  • והכי חשוב, להכין באהבה, עם שירי חנוכה ברקע, אולי אפילו עם הילדים, כי ככה נוצרות מסורות

חנוכה שמח ומתוק לכם, מואר בלב ובמטבח!
אם רוצים, אפשר להכין גם דונאטס מאותו בצק בדיוק, להלן השלבים:
דונאטס מאותו בצק בדיוק

באותה שיטה בדיוק.גם פה - תנו לדמיון לעבוד. (צילום: גב' ד. קדוסי)

 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי