מתכון לקוסקוס מרוקאי: מתכון לקוסקוס אמיתי מסולת
(צילום: גב' ד. קדוסי)

מתכונים ואוכל

זה לא עניין של עדה: המתכון לקוסקוס שלב אחרי שלב

חוששים ממלאכת ה"קיסקוס"? הגב' ד. קדוסי מנחה אותנו שלב אחרי שלב איך להוציא את הקוסקוס הביתי והמושלם שיקצור את המחמאות של כולם

גב' ד. קדוסי   
0
מתכון לקוסקוס מרוקאי: מתכון לקוסקוס אמיתי מסולת
(צילום: גב' ד. קדוסי)
אא

אין כמו קוסקוס ביתי! לא דומה בכלל לשקיות מהסופר! באמת שלא מסובך להכנה.. לא לסבתות בלבד. כמה דקות של התעסקות והשאר זה אידוי על הגז. הולך מצויין עם מרק או כל רוטב אדום צהוב פרווה בשרי. שווה לקנות סיר קוסקוס ונפה זה לכל החיים. 

למתכון קוסקוס ביתי: 
1 ק״ג סולת
חצי כוס שמן
שלוש כוסות מים מהברז
כף מלח
סיר קוסקוס ונפה מיוחדת לקוסקוס

אופן ההכנה: 
ראשית נרתיח מים בסיר הקוסקוס חצי מהסיר.
בקערת פלסטיק גדולה שמים את הסולת ומערבבים לתוכה כף מלח. מתחילים לטפטף ביד אחת כוס אחת של מים . רק בטפטופים. יד אחת מטפטפים יד שנייה מעררבים את הסולת תוך כדי שלא יווצרו גושים. אחרי שהמים הגיעו לכל הסולת מעבירים את הסולת בנפה בצורה סיבובית ועגולה כל פעם שליש מהכמות.עד שמסיימים להעביר את הכל. מטפטפים את חצי כוס השמן ומערבבים שיגיע לכל הסולת. נותנים מנוחה 10 דקות מכוסה ומעבירים לחלק העליון של סיר הקוסקוס זה עם החורים. מכסים במכסה ושמים מגבת מעל.
פעולת. האידוי הראשון נמשכת 45 דקות.
לאחר מכן הופכים את הסיר בזהירות לתוך קערת פלסטיק רחבה ופותחים את הגושים במזלג.
מוסיפים 2 כוסות מים מהברז מכסים ונותנים מנוחה שיתקרר כרבע שעה. לאחר מכן מעבירים שוב בנפה. מוסיפים מים לסיר הקוסקוס שיגיעו שוב לחצי ומרתיחים.ומחזירים לאידוי נוסף של חצי שעה. 
לאחר מכן הופכים שוב את הקוסקוס לקערה פותחים את הגרגירים במזלג וזהו זה מוכן!  אפשר להקפיא למנות ובכל פעם יש תוספת טעימה!

בעת מלאכת ה"קיסקוס" (צילום: גב' ד. קדוסי)בתהליך האידוי בתוך הסיר (צילום: גב' ד. קדוסי)

מתכון למרק אדום מושלם לקוסקוס>>>כאן

לא תאמינו איזו סכנה יש באוכל הבסיסי שלכם אם לא תשמרו אותו כמו שצריך

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
(צילום: גב' ד. קדוסי)
שידור חי