הפיתרון לנשנוש: אבוקדו
(צילום: ratmaner/shutterstock)

בריאות

הפיתרון לנשנוש: אבוקדו

יש בכם דחף מוגבר לנשנושים בין ארוחות? אובדי עצות? הכתבה הזו נועדה בשבילכם

אריה ניסן   
0
הפיתרון לנשנוש: אבוקדו
(צילום: ratmaner/shutterstock)
אא

אם גם אתם מאלה שמנסים לשמור על סדר בתזונה ולהשיל משקל עודף, יש בשורה בשבילכם: תאכלו אבוקדו.

לפי מחקר חדש שפרסמה מחלקת התזונה באוניברסיטה בקליפורניה, כשמוסיפים חצי אבוקדו לארוחת הצהריים היא עוזרת לרסן את ההשתוקקות לאכילה מיותרת. וגם מצאו החוקרים שזה עוזר לשמור על תחושת שובע וגם מונע את הדחף המוגבר לנישנושים. בנוסף, האבוקדו מסייע לאיזון ברמות הסוכר בדם.

המשתתפים במחקר, כולם מבוגרים בריאים בעלי משקל עודף, חולקו לשתי קבוצות: קבוצה אחת המשיכה לאכול ארוחת צהריים סטנדרטית ללא אבוקדו, ואילו הקבוצה השנייה קיבלה ארוחת צהריים שאליה התווספה מנה של חצי אבוקדו.

המחקר בדק כמה פרמטרים: תחושת שובע, תגובת האינסולין ורמות הסוכר בדם ואופן צריכת המזון לאחר ארוחת הצהריים.

ומה התברר? שהנחקרים שלארוחה שלהם התווסף חצי אבוקדו דיווחו על תחושת שובע גבוהה ב-26 אחוז מאלו שלא אכלו אבוקדו, והדחף שלהם לאכול שלוש שעות לאחר ארוחת הצהריים היה נמוך יותר ב-40 אחוזים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי