
מתכונים אפייה

פוקאצ׳ה ביתית היא מאפה קלאסי שקל להתאהב בו. היא לא דורשת ניסיון מיוחד באפייה, אבל כן מבקשת קצת סבלנות והתוצאה בהתאם. בצק רך ואוורירי, שכבה חיצונית זהובה, שמן זית בנדיבות ותוספות שאפשר להתאים בדיוק למה שאוהבים. זו פוקאצ׳ה שמתאימה לארוחה משפחתית, לאירוח או פשוט לנשנוש חמים ישר מהתנור.
הבצק מבוסס על מרכיבים בסיסיים שיש כמעט בכל בית, והעבודה איתו נוחה ונעימה. הלישה ההדרגתית וההתפחה נותנות לבצק נפח ומרקם טוב, והחלוקה למנות יוצרת פוקאצ׳ות אישיות שקל לעבוד איתן. לפני האפייה יוצרים גומות בעזרת האצבעות, פעולה קטנה שמאפשרת לשמן הזית ולתיבול להיספג ולהעמיק את הטעם.
האפייה מתבצעת בתנור חם מאוד, מה שמבטיח צבע יפה ומרקם מושלם. זילוף נוסף של שמן זית מיד עם היציאה מהתנור משלים את המאפה ונותן לו מראה וטעם של מאפייה איכותית, אבל כזו שנולדה בבית.
מרכיבים
מצרכים לבצק
לבזוק מעל
תוספות לבחירה
גבינות לבחירה
עשבי תיבול
טימין, רוזמרין, בזיליקום, זעתר או אורגנו, טריים או מיובשים
אופן ההכנה
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו