פוקאצ׳ה ביתית זהובה ורכה עם שמן זית ומלח גס על רקע כפרי
פוקאצ׳ה ביתית זהובה ורכה עם שמן זית ומלח גס על רקע כפרי (נוצר באמצעות בינה מלאכותית)

מתכונים אפייה

הסוד של המסעדות נחשף: כך מכינים פוקאצ׳ה רכה, זהובה וממכרת

הפוקאצ׳ה הביתית מקבלת שדרוג של מסעדות עם צעד פשוט שמעניק בצק רך מבפנים, קראסט זהוב ומרקם שממכר מהרגע הראשון. כל מה שצריך זה שמן זית, חום גבוה וקמצוץ סבלנות.

דוד שריקי
הוספת תגובה
פוקאצ׳ה ביתית זהובה ורכה עם שמן זית ומלח גס על רקע כפרי
פוקאצ׳ה ביתית זהובה ורכה עם שמן זית ומלח גס על רקע כפרי (נוצר באמצעות בינה מלאכותית)
אא

פוקאצ׳ה ביתית היא מאפה קלאסי שקל להתאהב בו. היא לא דורשת ניסיון מיוחד באפייה, אבל כן מבקשת קצת סבלנות והתוצאה בהתאם. בצק רך ואוורירי, שכבה חיצונית זהובה, שמן זית בנדיבות ותוספות שאפשר להתאים בדיוק למה שאוהבים. זו פוקאצ׳ה שמתאימה לארוחה משפחתית, לאירוח או פשוט לנשנוש חמים ישר מהתנור.

הבצק מבוסס על מרכיבים בסיסיים שיש כמעט בכל בית, והעבודה איתו נוחה ונעימה. הלישה ההדרגתית וההתפחה נותנות לבצק נפח ומרקם טוב, והחלוקה למנות יוצרת פוקאצ׳ות אישיות שקל לעבוד איתן. לפני האפייה יוצרים גומות בעזרת האצבעות, פעולה קטנה שמאפשרת לשמן הזית ולתיבול להיספג ולהעמיק את הטעם.

האפייה מתבצעת בתנור חם מאוד, מה שמבטיח צבע יפה ומרקם מושלם. זילוף נוסף של שמן זית מיד עם היציאה מהתנור משלים את המאפה ונותן לו מראה וטעם של מאפייה איכותית, אבל כזו שנולדה בבית.

פוקאצ׳ה ביתית זהובה ורכה עם שמן זית ומלח גס על רקע כפרי (נוצר באמצעות בינה מלאכותית)

מרכיבים

מצרכים לבצק

  1. 500 גרם קמח לחם או קמח לבן מנופה
  2. 1.5 כפות שמרים יבשים
  3. 1 כפית סוכר
  4. 1.5 כוסות מים פושרים
  5. 3 כפות שמן זית
  6. 1 כפית מלח

לבזוק מעל

  1. שמן זית
  2. מלח גס

תוספות לבחירה

  • בצל סגול פרוס דק
  • פטריות פרוסות
  • זיתים שחורים או ירוקים
  • עגבניות שרי חצויות
  • עגבניות מיובשות
  • גמבה קצוצה
  • שום כתוש

גבינות לבחירה

  • קוביות גבינה בולגרית
  • גבינה צהובה מגורדת
  • מוצרלה מגורדת
  • פרמזן מפוררת
  • כדורי מוצרלה חתוכים

עשבי תיבול
טימין, רוזמרין, בזיליקום, זעתר או אורגנו, טריים או מיובשים

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים וסוכר
  2. מוסיפים את המים ולשים כשתי דקות עד שנוצר בצק אחיד
  3. מוסיפים את שמן הזית וממשיכים ללוש כחמש דקות
  4. מפזרים את המלח ולשים עוד כשלוש דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש
  5. משמנים קלות את הקערה, מניחים את הבצק, מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח
  6. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומעצבים כל חלק לצורת אליפסה
  7. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות ומכסים
  8. מתפיחים התפחה קצרה של כחמש עשרה דקות
  9. מחממים תנור לחום של מאתיים מעלות או מאה שמונים בתנור חזק
  10. יוצרים גומות בבצק בעזרת האצבעות, מזלפים שמן זית, מפזרים מלח גס ומוסיפים תוספות
  11. אופים כעשרים דקות עד שהפוקאצ׳ות מזהיבות
  12. עם ההוצאה מהתנור מזלפים מעל כל פוקאצ׳ה מעט שמן זית נוסף
להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי