מרק ארטישוק ירושלמי קרמי ומעוטר בבצל ירוק בקערה חמה
מרק ארטישוק ירושלמי קרמי ומעוטר בבצל ירוק בקערה חמה (נוצר באמצעות בינה מלאכותית)

מתכונים מרקים

מרק ארטישוק ירושלמי קרמי וקל להכנה | המנה שמחממת את החורף

עם ירקות שיש בכל בית וארטישוק ירושלמי שנותן עומק וסמיכות טבעית, המרק הזה הופך לאחד המתכונים שחוזרים אליהם שוב ושוב. חם, ביתי, מנחם ובלי טיפת שמנת.

דוד שריקי
הוספת תגובה
מרק ארטישוק ירושלמי קרמי ומעוטר בבצל ירוק בקערה חמה
מרק ארטישוק ירושלמי קרמי ומעוטר בבצל ירוק בקערה חמה (נוצר באמצעות בינה מלאכותית)
אא

מרק ארטישוק טוב לא צריך להיות מסובך כדי להיות מוצלח. לפעמים דווקא השילוב הפשוט של חומרי גלם טריים, קצת תשומת לב ותיבול נכון עושה את כל ההבדל. המרק הזה הוא בדיוק כזה. הוא מבוסס על ירקות זמינים שיש כמעט בכל בית, עם תוספת של ארטישוק ירושלמי שנותן עומק ומרקם קרמי טבעי, בלי צורך בשמנת או תוספות כבדות. זה מרק שמרגיש ביתי, מחמם ונעים, ומתאים גם כארוחה קלה וגם כפתיחה לארוחה משפחתית.

ההכנה מתחילה בטיגון איטי של בצל בשמן זית נדיב, עד שהוא מתרכך ומקבל צבע זהוב. זה השלב שבו מתחילים להרגיש את הריח שמתפשט במטבח ומבשר שמשהו טוב קורה. אל הבצל מצטרפים הסלרי, הזוקיני והכרישה, שמוסיפים רעננות וטעם ירוק. אחרי כמה דקות של ערבוב, כשהירקות מתחילים להתרכך, נכנס הארטישוק הירושלמי יחד עם התבלינים, והכול מתחבר לסיר אחד מלא צבע וריח.

המים מצטרפים בהמשך, יחד עם תפוח אדמה שלם שמתבשל בתוך המרק ותורם לסמיכות שלו. לאחר זמן בישול לא ארוך במיוחד, כשהירקות רכים לגמרי, המרק נטחן למרקם חלק וסמיך. עוד כמה דקות על האש, רק כדי לאחד את הטעמים, והמרק מוכן להגשה.

 מרק ארטישוק ירושלמי קרמי ומעוטר בבצל ירוק בקערה חמה (נוצר באמצעות בינה מלאכותית)

מרכיבים

  1. 1 בצל קצוץ
  2. 2 גבעולי סלרי קצוצים
  3. 1 זוקיני חתוך לקוביות
  4. 1 גבעול כרישה קצוץ
  5. 1 תפוח אדמה שלם
  6. 10 פרוסות ארטישוק ירושלמי
  7. שמן זית בכמות נדיבה
  8. 1.5 ליטר מים
  9. 1 כפית מלח
  10. 1 כפית כורכום
  11. 1 כפית תבלין שום
  12. מעט פלפל שחור
  13. בצל ירוק קצוץ לקישוט

אופן ההכנה

  1. מחממים סיר ומוסיפים שמן זית
  2. מטגנים את הבצל עד שהוא זהוב ורך
  3. מוסיפים סלרי, זוקיני וכרישה ומערבבים כמה דקות
  4. מוסיפים ארטישוק ירושלמי ותבלינים ומערבבים היטב
  5. יוצקים מים ומביאים לרתיחה
  6. מוסיפים תפוח אדמה שלם ומבשלים כעשרים דקות
  7. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט עד למרקם חלק
  8. מחזירים לאש לחמש דקות נוספות
  9. מוזגים לקערות ומקשטים בבצל ירוק

זה מרק שלא צריך להסביר יותר מדי. כזה שמכינים פעם אחת, ואחר כך חוזרים אליו שוב.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי