נמאס מהסופגניות? הפעם תכינו את הצ'ורוס הזה ולא תוכלו להפסיק לאכול
נמאס מהסופגניות? הפעם תכינו את הצ'ורוס הזה ולא תוכלו להפסיק לאכול

מתכונים קינוחים

נמאס מהסופגניות? הפעם תכינו את הצ'ורוס הזה ולא תוכלו להפסיק לאכול

מתכון קל וממכר למאפה מטוגן שיוצר רגעים של חום ושמחה סביב השולחן, מצרכים פשוטים, הכנה מהירה וטעם שנשאר בזיכרון הרבה אחרי שהצלחת מתרוקנת

דוד שריקי
הוספת תגובה
נמאס מהסופגניות? הפעם תכינו את הצ'ורוס הזה ולא תוכלו להפסיק לאכול
נמאס מהסופגניות? הפעם תכינו את הצ'ורוס הזה ולא תוכלו להפסיק לאכול
אא

אוכל הוא הרבה מעבר למנה שמוגשת לשולחן. זהו כלי שמחבר בין בני הבית, יוצר אווירה של חום, ומכניס ניחוח מוכר. המאפה המטוגן הזה הוא דוגמה פשוטה אך מדויקת לכך, מתכון שאינו דורש מיומנות מיוחדת, אך כן תשומת לב, והוא מצליח בכל פעם מחדש לייצר רגע קטן של עונג משותף.


מצרכים

לשלושים יחידות

  1. 625 מיליליטר מים
  2. 62 גרם סוכר
  3. קורט מלח
  4. 10 גרם סוכר וניל
  5. 500 גרם קמח, כשלוש וחצי כוסות
  6. 7.5 גרם אבקת אפייה
  7. ביצה אחת
  8. שמן לטיגון עמוק

לציפוי

  1. חצי כוס סוכר
  2. חצי כפית אבקת קינמון
<>10.
  1. אופן ההכנה
  1. יוצקים לסיר רחב את המים, מוסיפים את הסוכר, המלח וסוכר הווניל, ומעמידים על אש בינונית עד לרתיחה מלאה. חשוב להמתין עד שכל הסוכר נמס לחלוטין והנוזלים רותחים באופן אחיד.
  2. בזמן שהנוזלים מתחממים, מניחים בקערה יבשה את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים היטב כך שהאבקה תתפזר באופן שווה בתוך הקמח.
  3. לאחר שהמים הגיעו לרתיחה, מוסיפים בבת אחת את תערובת הקמח לסיר, ומיד מתחילים לערבב בכף עץ בתנועות חזקות ורציפות. עם סיום הערבוב מכבים את האש.
  4. מוסיפים את הביצה לבצק החם וממשיכים לערבב בעקביות. גם אם הבצק נראה בתחילה כמתפרק או גושי, ממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק יחסית.
  5. בסיר נפרד מחממים שמן לטיגון עמוק. חשוב שהשמן יהיה חם מספיק כדי לאטום את הבצק מיד, אך לא חם מדי כדי למנוע השחמה מהירה מדי.
  6. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן רחב. מזלפים את הבצק ישירות לשמן החם באורך הרצוי, וחותכים בעזרת מספריים או סכין רטובים במים.
  7. מטגנים את המאפים עד שהם מזהיבים מכל הצדדים, הופכים במידת הצורך לקבלת צבע אחיד. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  8. מערבבים בקערה את הסוכר והקינמון, ומגלגלים את המאפים בעודם חמים כך שהציפוי יידבק היטב.

ההגשה המומלצת היא כשהמאפים עדיין חמימים, אז המרקם והטעם בשיאם. זהו מאכל שמתאים לאירוח משפחתי או כפינוק פשוט באמצע היום. לפעמים, דווקא המתכונים הפשוטים הם אלה שמצליחים לייצר את הרגעים היפים ביותר סביב השולחן, כאלה שנשארים בזיכרון הרבה אחרי שהצלחת מתרוקנת.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי