
מתכונים קינוחים

יש רגעים בבית שבהם מתחשק משהו מתוק כאן ועכשיו. לא משהו מסובך ולא משהו שדורש הרבה כלים, אלא קינוח קטן ומפנק שאפשר להכין במהירות. בדיוק בשביל הרגעים האלו נועד המתכון הבא - מהיר, פשוט, ומבוסס על חמישה מרכיבים בסיסיים שנמצאים כמעט בכל בית.
המצרכים הדרושים
לבסיס:
לשכבת השוקולד:
לקישוט:
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את פירורי הפתי בר עם החמאה המומסת עד שמתקבלת תערובת אחידה ולחה. משטחים ומהדקים את התערובת בתחתית תבנית קטנה או תבנית מרובעת מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקרר בזמן שמכינים את שכבת השוקולד.
בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה עד שהיא חמה מאוד אך לא רותחת. מוסיפים את השוקולד המריר, ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת קרם שוקולד חלק ומבריק.
יוצקים את קרם השוקולד מעל בסיס הביסקוויטים ומיישרים. מפזרים מעל קוקוס, אגוזים או כל קישוט אחר לפי הטעם.
מכניסים למקרר למשך שעה לפחות, עד שהקינוח מתייצב. לחיתוך מושלם ומרקם יציב במיוחד מומלץ לקרר כשעתיים.
טיפים קטנים לשדרוג
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו