
מתכונים ואוכל

לקראת הימים הקרירים של החורף הקרב ובא, כשהרוח כבר מתחילה לנשוב והבית הופך למקום המפלט החמים והנעים, זה בדיוק הזמן להיערך עם פתרונות יצירתיים שישדרגו את השהות במטבח.
רבים מאתנו רגילים להשתמש בהקפאה בעיקר לשמירה על בשר או ירקות, אך בפועל מדובר בשיטת שימור שמציעה עולם שלם של אפשרויות, עם שמירה על טעמים, ריחות וערכים תזונתיים. כל מה שצריך הוא תבנית של קוביות קרח, והדמיון כבר יעשה את השאר.
חלוקת התערובות לקוביות מקלה על השימוש בהן: כל יחידה מדודה, זמינה ונשלפת, בלי צורך להכין מחדש בכל פעם. כך תוכלו לחסוך זמן יקר, לשדרג את הבישול, להפוך את הקיץ לרענן יותר, ואפילו להעסיק את הילדים בפעילויות מהנות, בריאות וביתיות.
שלגונים צבעוניים ובריאים
להכנת שלגונים בשכבות, השתמשו בשני סוגי מיצים טבעיים בצבעים שונים. מזגו שכבה אחת, הקפיאו לשלוש שעות, הוסיפו שכבה נוספת בצבע שונה וחזרו על התהליך. אפשר לשלב גם חתיכות פרי או רסק טבעי. לשדרוג החוויה לילדים, ניתן להוסיף מקל ארטיק בשלב ההקפאה השני, ולקבל שלגון תוצרת בית.
יוגורט ופירות, קינוח מושלם
שילוב של יוגורט ופירות יער יוצר "גלידוניות" טבעיות. מועכים את הפירות, מערבבים עם יוגורט, ומוסיפים שכבה נוספת של יוגורט עם דבש (לא חובה). יוצקים לתבנית, ומקפיאים. אפשר להשתמש גם בפירות אחרים או לתבל בקינמון.
קוביות מרעננות לשתייה
אפשר להכין קוביות תרכיז מפירות כמו פטל ולימון, ולשמור במקפיא לשימוש מהיר במשקאות קרים. מערבבים את הפרי עם מיץ לימון ודבש, יוצקים לתבנית ומקפיאים. כל קובייה משדרגת את המשקה במראה, טעם ובריאות. ניתן גם להכין גרסה של לימונענע עם עלי נענע טריים ומיץ לימון טבעי, או לשדרג שייקים עם קוביות יוגורט בטעם וניל (או חלב טבעוני) עם וניל אמיתי.
לחובבי הקפה והתבלינים
אוהבים קפה קר? הכינו קוביות מאספרסו חזק וצונן, והוסיפו לחלב קר עם קרח. מי שמעדיף תה מתובל, יכול להכין קוביות מצ'אי מרוכז עם תבלינים כמו קינמון, הל וציפורן, ולהוסיף לחלב קר או חם. לשדרוג בריאותי, ערבבו מיץ לימון עם דבש, כורכום, ג'ינג'ר וקינמון, הקוביות שיתקבלו יוסיפו ערך תזונתי למשקאות החורף או הקיץ.
קוביות לתיבול במטבח
הכינו "תיבוליות", תערובות קפואות לתיבול מנות. תיבוליות אסייתיות כוללות בצל ירוק, שום, ג'ינג'ר, רוטב סויה ומים. תיבוליות פסטו עשויות מבזיליקום, שמן זית, צנוברים, לימון ושום. ויש גם תיבוליות של עשבי תיבול קצוצים עם שום ושמן. אפשר גם להקפיא רוטב עגבניות מוכן, לשימוש עתידי בפסטה או שקשוקה.
רעיונות קטנים עם אפקט גדול
אם נשאר לכם יין, הקפיאו אותו בקוביות לשימוש עתידי בבישול. תוכלו גם להקפיא חתיכות אבטיח עם מקלות ארטיק, ענבים לשימוש כקרח טבעי, או קוביות מים עם פרחי מאכל, לקישוט ייחודי.
ולקינוח: הכינו ממתק קפוא מרסק פירות בצבעים שונים, או ערבבו יוגורט עם פירות מיובשים ואגוזים לקבלת נשנוש קפוא ובריא.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו