
מתכונים פרווה

סנסציית הרשת האחרונה שמדברת על כולם היא... לחם טונה - אותו עושים, למורת רוח חלק מהשומרים, עם גבינה. מי ששומר תורה ומצוות מכיר את הכלל: בספרדים נמנעים מלשלב דגים וחלב, משום שעל פי ההלכה הדבר עלול להביא לחולי צרעת, כפי שמצוין ב’יורה דעה’ (סימן קטז) ומובא גם בספרו של החכם הרופא ר’ יעקב צהלון, ‘אוצר החיים’.
אבל אל דאגה: לחם טונה אפשר להכין גם בלי גבינה, ועדיין לקבל מרקם רך, עשיר בחלבון ומהיר להכנה. הנה המתכון הבסיסי:
מרכיבים:
אופן ההכנה:
טיפ חשוב: יש לקרר לחלוטין לפני הפריסה כדי למנוע פירור.
5 חלופות לגבינה:
לחם הטונה הזה הוא לא רק פתרון מהיר לארוחת בוקר או ביניים, אלא גם דוגמה נפלאה איך ניתן לשמור על טעמים עשירים ובריאים תוך שמירה על ההלכה או על תזונה מגוונת ובריאה.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו