תבשיל בשר לראש השנה ברוטב רימונים ודבש מצרכים (6-8 מנות): 1.5 ק"ג בשר לבישול ארוך (כתף, אסדו או שפונדרה) חתוך לקוביות גדולות 3 כפות שמן זית 2 בצלים גדולים קצוצים גס 4 שיני שום קצוצות 2 גזרים חתוכים לעיגולים 1 שורש סלרי קטן או פטרוזיליה שורש (חתוך גס) 1 כף רסק עגבניות 1 כוס יין אדום יבש (אפשר לוותר אם לא רוצים יין) 1.5 כוסות מיץ רימונים טבעי 3 כפות דבש 1 כפית קינמון 1⁄2 כפית אגוז מוסקט מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1 כוס ציר בקר / מים גרגירי רימון טריים לקישוט חופן אגוזי מלך קלויים (אופציונלי) אופן ההכנה: מחממים סיר רחב וכבד (עדיף ברזל יצוק) עם שמן זית. צורבים את קוביות הבשר מכל הצדדים עד שהן משחימות היטב. מוציאים מהסיר. באותו סיר מוסיפים בצל, מטגנים עד הזהבה, ואז מוסיפים שום, גזר ושורש סלרי ומערבבים. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים דקה. מחזירים את הבשר לסיר, יוצקים יין ומבשלים כ-3 דקות לאידוי האלכוהול. מוסיפים מיץ רימונים, דבש, ציר בקר ותבלינים. מביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-2.5-3 שעות, עד שהבשר רך מאוד והרוטב מצטמצם. בודקים טעמים ומתקנים מלח/פלפל. ויש טיפ - התבשיל אפילו טעים יותר ביום שלמחרת, אחרי לילה במקרר כשהטעמים מתמזגים!המלצות נוספות