
נשים

אין הרבה תחושות מתסכלות יותר מלפתוח את המקרר ולגלות בלגן: ירקות שלא רואים אותם קורסים במגירה, קופסאות סגורות שאין מושג מה בתוכן, וגבינה שמישהי בטעות קנתה שוב - רק כי לא ראתה את השתיים שכבר שם.
אבל החדשות הטובות? זה לא חייב להיות ככה. לא צריך עיצוב מטבח חדש, ולא שעות עבודה מפרכות. צריך רק שינוי קטן בגישה - כזה שיחסוך לך זמן, כסף וזריקות מיותרות לפח.
רובנו מסדרות את המקרר לפי "מה שלמדנו": חלב ומעדנים יחד, ירקות למטה, שאריות איפשהו למעלה. אבל שיטת הסידור הזו מתעלמת מהדבר הכי חשוב - זמן.
בדיוק כמו בסופרמרקט, שם מסדרים את המוצרים כך שמה שצריך להימכר קודם נמצא מקדימה - גם בבית, השיטה הזו עובדת.
מה שצריך להיאכל בקרוב - חייב להיות בגובה העיניים.
מה שאת מתכננת לבשל מחר? קדימה, שימי אותו בשורה הראשונה.
קופסת שאריות מארוחת ערב? בגובה עין, בכלי שקוף.
גבינה שתוקפה יפוג בקרוב? הוציאי מהחלק האחורי.
מה שלא דחוף? שימי מאחור.
פינה קטנה במקרר, בתוך קופסה מסומנת, בה תאגדי את כל מה שדורש מיידית התייחסות:
מעדנים פתוחים, חצי רוטב שכבר שכחתם, או שניצל מיום חמישי.
העיקרון: מה שנראה - נאכל.
במקום שקיות חסרות שם, עברי לקופסאות פתוחות, שקופות או רשתות בד.
שטפי וייבשי מראש ירוקים (כוסברה, פטרוזיליה, חסה) - ושמרי עם נייר סופג.
כך הכול נראה - ונשמר הרבה יותר טוב.
תווי תוקף בצד הקדמי: כתבי על המוצרים במדבקה גדולה את התאריך - קל לעין, קל לראש.
פעם בשבוע - סיבוב ריענון: דקה לפני הקניות - עשי סיבוב במקרר לבדוק מה יש, ומה לא צריך לקנות שוב.
שקית ריקה אחת במקרר: כדי שתוכלי להשליך לשם ירקות שנראים "כמעט" - ולהפוך אותם מיד לארוחה חמה כמו מרק או קיש.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו