
לייף סטייל

עשרות אלפי גולשים ברחבי העולם מגלים בימים האחרונים טריק פשוט ומהפכני: מיונז ביתי, טבעוני או לא, שמוכן תוך חצי דקה בלבד - בלי להשתמש בביצים, בלי להפעיל בלנדר ובלי להסתכן בכישלון קולינרי.
מדובר בשיטה חדשה שצוברת תאוצה ברשתות החברתיות, במיוחד בטיקטוק ובאינסטגרם. השיטה מתבססת על עיקרון פשוט: אם כבר יש לכם במקרר ממרח קרמי ועשיר - כמו טחינה, חומוס, חרדל, גבינה לבנה או אפילו סילאן - כל מה שצריך הוא להוסיף לו שמן, חומץ וקצת מלח, לערבב, ולקבל תוצאה חלקה, סמיכה וטעימה - ממש כמו מיונז קלאסי.
המתכון הבסיסי כולל כף ממרח (לבחירתכם), 2-3 כפות שמן ניטרלי (כמו קנולה או חמניות), כפית חומץ או מיץ לימון וקמצוץ מלח. טורפים הכל בכף או במזלג, ותוך 30 שניות מתקבל ממרח יציב ואוורירי.
השוס? אתם בוחרים את הסגנון. אפשר להפוך את המיונז החדש למטבל שום-צ'ילי, חרדל-דבש, טחינה לימונית, ואפילו מיונז עם נגיעה של גבינת שמנת ושום - הכל לפי מה שיש בבית.
מעבר לפשטות והמהירות, אחד היתרונות המרכזיים של השיטה הוא התאמה לאורח חיים טבעוני או לבישול רגיש - בלי ביצים נאות ובלי סיכון להתפצלות הרוטב.
כמטבל לצ'יפס, ירקות, טוסטים וסנדוויצ'ים
כתוספת מרעננת להמבורגר או שווארמה
בתוך רוטב לסלט - כמו סלט קיסר או כרוב רענן
או פשוט על פרוסת לחם טרי, עם עגבנייה
חצי שן שום וגרידת לימון יהפכו את ממרח החומוס למיונז עילי. ואם תוסיפו כף סילאן לטחינה - תופתעו לגלות טעמים שקשה להפסיק לטעום.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו