הסמודי הכי יפה (וטעים) שתכינו השבוע - מוכן ב-5 דקות
סמודי בול. אילוסטרציה. (צילום: בינה מלאכותית)

מתכונים ואוכל

הסמודי הכי יפה (וטעים) שתכינו השבוע - מוכן ב-5 דקות

רכיבים פשוטים שיש בכל בית - והתוצאה? קערה עשירה, בריאה ויפהפייה שתגרום לכם לצלם לפני שתטעמו

דוד שריקי
הוספת תגובה
הסמודי הכי יפה (וטעים) שתכינו השבוע - מוכן ב-5 דקות
סמודי בול. אילוסטרציה. (צילום: בינה מלאכותית)
אא

מצרכים (לשתי מנות נדיבות):

לסמודי:

  • 1 בננה קפואה (פרוסה מראש ומוקפאת)

  • 3-4 תמרים מסוג מג'הול, מגולענים

  • 2 כפות טחינה גולמית איכותית

  • 1 כוס חלב צמחי (שקדים, שיבולת שועל או סויה)

  • חצי כפית קינמון

  • 4-5 קוביות קרח

לקישוט מעל:

  • שברי אגוזי מלך או פקאן טבעיים

  • קוקוס קלוי או רגיל

  • גרנולה טבעית

  • טחינה וסילאן (אופציונלי)

  • מעט קינמון נוסף

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לבלנדר את כל רכיבי הסמודי: בננה קפואה, תמרים, טחינה, חלב צמחי, קינמון וקרח.
    אם התמרים קשים, כדאי להשרות אותם כמה דקות במים חמים ולסנן - זה ירכך ויעשיר את המרקם.

  2. טוחנים היטב עד שהמרקם אחיד, סמיך וקטיפתי.
    אם הסמודי יוצא סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט חלב לפי הצורך.

  3. מוזגים את הסמודי לקערה שטוחה.

  4. מפזרים מעל את התוספות שבחרנו: גרנולה, אגוזים, קוקוס, קינמון.
    ניתן להוסיף גם זרזיף טחינה וסילאן למראה עשיר וטעם חגיגי.

טיפ קטן:

מי שרוצה להוסיף ערך תזונתי - אפשר לשלב כפית זרעי צ'יה או כף קוואקר טחון לתוך הסמודי. זה מעניק תחושת שובע וסיבים טובים למערכת העיכול.

להמשך קריאה <
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי