מתכונים ואוכל
לסמודי:
1 בננה קפואה (פרוסה מראש ומוקפאת)
3-4 תמרים מסוג מג'הול, מגולענים
2 כפות טחינה גולמית איכותית
1 כוס חלב צמחי (שקדים, שיבולת שועל או סויה)
חצי כפית קינמון
4-5 קוביות קרח
לקישוט מעל:
שברי אגוזי מלך או פקאן טבעיים
קוקוס קלוי או רגיל
גרנולה טבעית
טחינה וסילאן (אופציונלי)
מעט קינמון נוסף
מכניסים לבלנדר את כל רכיבי הסמודי: בננה קפואה, תמרים, טחינה, חלב צמחי, קינמון וקרח.
אם התמרים קשים, כדאי להשרות אותם כמה דקות במים חמים ולסנן - זה ירכך ויעשיר את המרקם.
טוחנים היטב עד שהמרקם אחיד, סמיך וקטיפתי.
אם הסמודי יוצא סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט חלב לפי הצורך.
מוזגים את הסמודי לקערה שטוחה.
מפזרים מעל את התוספות שבחרנו: גרנולה, אגוזים, קוקוס, קינמון.
ניתן להוסיף גם זרזיף טחינה וסילאן למראה עשיר וטעם חגיגי.
מי שרוצה להוסיף ערך תזונתי - אפשר לשלב כפית זרעי צ'יה או כף קוואקר טחון לתוך הסמודי. זה מעניק תחושת שובע וסיבים טובים למערכת העיכול.
את כלה? זה קל מזמינים עכשיו ערב הפרשת חלה קדוש או חוג בית >>> לחצו כאן עכשיו!
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו