מפעלי המזון בישראל סיפקו יותר מ-90% מהדרישה בשגרה במהלך מבצע "עם כלביא"
מפעל מזון. (צילום: ultramansk/shutterstock)

חדשות בארץ

מפעלי המזון בישראל סיפקו יותר מ-90% מהדרישה בשגרה במהלך מבצע "עם כלביא"

נתונים חדשים חושפים: למרות הלחימה והאיומים - מפעלי המזון בישראל המשיכו לפעול ולספק את הצרכים היומיומיים, ובאיגוד המזון דורשים חיזוק ייצור מקומי וצעדים למלאי חירום

תומר כהן
הוספת תגובה
מפעלי המזון בישראל סיפקו יותר מ-90% מהדרישה בשגרה במהלך מבצע "עם כלביא"
מפעל מזון. (צילום: ultramansk/shutterstock)
אא

בזמן המערכה הביטחונית מול איראן, מפעלי המזון בישראל שמרו על רמת ייצור גבוהה של מעל 90% מהתצרוכת השוטפת, כך עולה מנתונים שנחשפים היום (שני) על ידי איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים.

על פי הנתונים, במהלך ימי הלחימה, כ-80% מעובדי מפעלי המזון החיוניים וכ-65% מעובדי שאר מפעלי המזון התייצבו לעבודה. החריג היחיד היה ביום פתיחת המבצע, 13 ביוני, שבו נרשם מחסור נקודתי באספקה.

האספקה הסדירה הובטחה ברחבי הארץ בזכות המשך פעולתם של מפעלי המזון, גם תחת איום מתמיד של אזעקות ושיגורי טילים, ומול גיוס נרחב של אנשי מילואים.

לאור זאת, קורא איגוד המזון לממשלה לקדם את תוכנית משרד החקלאות להגדלת הייצור המקומי, עם יעד לייצור לפחות 75% מהמזון הארוז בישראל ו-85% מהמזון המבוסס על תוצרת חקלאית, כמו גם להרחיב את מדיניות מלאי החירום כך שתכלול גם חומרי גלם לתעשיית המזון.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי